KD Priden možic: TROL | Rdeči Revirji

KD Priden možic: TROL

Sobota, 4. 6. 2022, ob 22.00 uri, ploščad pred vhodom v jamo

ulična ognjena predstava

Kurjaža je zvrst uličnih ognjenih predstav, ki vsebuje največ ognja. Kurjaža novodobnim gledalcem predstavlja moč ognja in to postavlja pred estetske užitke običajnih ognjenih predstav. Edina še živa kurjaža v Sloveniji je predstava Sodrga, ki jo je leta 2012 sproduciral KD Priden možic skupaj s kolektivom umetnostnih varilcev Šlosart. Leta 2014 se je projektu pridružila tudi cirkuška skupina Čupakabra. Predstava še vedno gostuje po različnih festivalih v Sloveniji, igrali pa smo jo tudi v okviru EPK San Sebastian v Španiji in na ognjenem festivalu v Gliwicah na Poljskem.

Kubatura je »site specific« kurjaža, prirejena za rudarski dvižni stolp v Hrastniku in je namenjena večkratnim uprizoritvam v sklopu različnih dogodkov v Hrastniku in tudi na širšem območju revirjev. Premiera predstave bo na festivalu Rdeči revirji 2022.

Kubatura ni zgolj fascinacija nad močjo ognja. Je vprašanje za vse nas, do kam lahko skopljemo naše rove. Koliko olja lahko zlijemo v morje in koliko dima lahko izbruhajo dimniki. Kje je meja in če je, kdo nam jo bo postavil. Oziroma, smo jo že presegli?

Če je Perkmandeljc nabrit škrat revirskih podzemnih rovov ki naredi tudi veliko dobrega, bo veliki ognjeni trol, opuščeno rudniško dvigalo, ki se dviga nad Hrastnikom, opomin pred našo lastno podobo. A optimizem kljub vsemu velja!

Ustvarjalci in izvajalci: Goran Završnik, Jernej Žnidar, Simona Žnidar, Anja Bezlova, Tadej Gorzeti, Kristina Rozman, Anamaria Bagarić, Tajda Podobnik, Veronika Valdés, Nina Bučuk, Nina Grguraš, Kristina Martinc, Katarina Krapež in Danijela Zajc.

 

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14