Vitkar zavod, KD Priden možic: Srečno! | Rdeči Revirji

Vitkar zavod, KD Priden možic: Srečno!

Sobota, 4. 6. 2022, ob 21.30 uri, Kompreshaus

večžanrska predstava

Predstava skupine Fourklor, bo v smislu obeležitve 20-letnice festivala in 200 letnice rudarstva, ustvarjena na novi lokaciji. S posebnimi gosti bomo zasedli kompreshaus (rudniški objekt). Projekt je zasnovan kot avantura, kot raziskovanje še neznanega prostora. V ta prostor bomo, po mnogo letih samevanja, naselili drugačna telesa. Prostor, ki je sam po sebi zelo specifičen, razgiban, prepleten s tramovi in kovino, kar kliče po interakciji. Tako mu bomo na svoj lasten način, z žanrskim prepletanjem cirkuških prvin, sodobnega plesa, humorja in posebnih intervencij, zopet vdahnili nekaj starega, rudarskega duha – kar bi tudi danes morali večkrat narediti, si pogledati v oči in zaželeti: »Srečno!«

Projekt združuje zračne discipline, bogato dediščino zračnega plesnega teatra, poetiko klovnade in nepredvidljivost prvin improvizacijskega in uličnega gledališča.

Ustvarjalci in izvajalci: Branko Potočan, Anja Bezlova, Goran Završnik, Kristina Martinc, Nina Grguraš, Katarina Krapež, Nina Bučuk, Danijela Zajc, Anamaria Bagarić, Tini Rozman, Tajda Podobnik in Veronika Valdés.

 

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14