Hrastnik | Rdeči Revirji

Hrastnik

Pozdrav iz Rdečih revirjev

Ustvarjalci festivala Rdeči revirji smo v sodelovanju s Foto klubom Hrastnik za letošnji festival pripravili klasične razglednice, na katerih so upodobljeni motivi festivala Rdeči Revirji iz preteklih let. Razglednice lahko brezplačno prevzamete pri vhodu v Mladinski center in jih pošljete prijateljem, znancem, poslovnim partnerjem, partnerskim organizacijam in vsem ostalim v različne kraje doma in v tujini.  

Utrinki s preteklih festivalov so izbrani tako, da se na razglednicah vidi, da festival med drugim poteka prav v Hrastniku. Motive so zagotovili člani Foto kluba Hrastnik, ki vsako leto z natančnim fotodokumentiranjem sodelujejo pri festivalu, Mladinski center Hrastnik in zavod Vitkar pa sta poskrbela za izdelavo ter tisk razglednic. Ideja je, da bodo občanke in občani ter obiskovalci (zaenkrat virtualnega) festivala razglednice pošiljali v različne kraje doma in po svetu.

Na takšen malce drugače način bo tako potekala sama promocija festivala, prav tako pa bo akcija pomembna za turistični potencial Hrastnika. Razglednice bodo naslovljene tudi na številne državne institucije in medije. Poleg promocijskega vidika bo ta akcija namreč vsebovala tudi kritičen naboj v smislu decentralizacije (kulturnega) dogajanja oziroma – še bolj natančno povedano – opozarjala bo na (ne)zanimanje širše javnosti in nacionalnih medijev za kakovostne kulturne dogodke, ki se odvijajo na periferiji.

Razglednice so v preteklosti predstavljale nenadomestljiv dokument časa in neprecenljivo kulturno dediščino. Tudi zato bo jeseni v knjižnici Antona Sovreta, ko bo festival, upamo, znova poživil ulice Hrastnika, potekala tudi projekcija starih razglednic iz Hrastnika, ki bo omogočila vpogled v preteklost kraja.

V današnjem obdobju smo priča zatonu razglednic – te včasih tudi umetniške zvrsti, saj imamo možnost cenejšega in hitrejšega komuniciranja prek sodobnih tehnologij. Številni strokovnjaki ob tem opozarjajo, da na roko napisano sporočilo izraža spoštovanje do naslovnika, daje občutek povezanosti in pripadnosti – prav tisto torej, kar je tudi namen, ne samo tega projekta, ampak tudi celotnega festivala Rdeči Revirji.

 

 

 

 

 

 

Sreda, 22. julij 2020

20.00 … Slovenska nota 2020 – promocijski koncert,  spletni prenos v živo

Več →  

 

 

 

 

 

 

Četrtek, 23. julij 2020

20.00 … MCH TV: Pogovor z Markom Žerjalom,  spletni prenos v živo

Več →

 

 

 

 

Petek, 24. julij 2020

20.00 … Pogovor z umetniškim vodjem festivala Brankom Potočanom in predstava Simplidroup/Preprosto vrv, plesna predstava,  spletni prenos v živo

Več → 

 

 

 

 

 

 

Sobota, 25. julij 2020

20.00 … ZINEDIN + EMKEJ, Hip Hop koncert spletni prenos v živo

Več → 

 

 

 

 

 

 

Nedelja, 26. julij 2020

17.00 … Meša Selimović: Pogovor s prijateljem, monodrama v organizaciji Srbskega kulturnega društva Sava Hrastnik,  spletni prenos v živo

Več → 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno v Hrastnik

Facebook

Twitter #revirji14