Vitkar zavod, Sodobni cirkus – zračne discipline | Rdeči Revirji

Vitkar zavod, Sodobni cirkus – zračne discipline

Sobota, 26. 6. 2021, ob 10.00 uri, park in otroško igrišče Log 7

ples na tkanini in obročih, delavnica

 

Sodobni cirkus je kulturni fenomen nove dobe, ki se je že pred leti odmaknil od tradicionalnega cirkusa in naredil velik korak v smeri performinga. Namesto gole fascinacije nad telesom in njegovimi zmožnostmi je spektakel zamenjala živa in neposredna igra, ki je upoštevala ter slonela na sodobnih gledaliških praksah.

Cirkus je v svojem bistvu ohranil željo po odkrivanju neznanega, ki je zahtevala visoko stopnjo kreativnosti. S svojo domiselnostjo in svežino je sodobni cirkus navsezadnje sam vstopil v dvorano sodobnega gledališča in postal ena od nepogrešljivih sodobnih uprizoritvenih praks. Sodobni cirkus kombinira tradicionalni cirkuški artizem z gledališko, plesno in glasbeno umetnostjo, ter premika meje fizičnega in neverbalnega teatra, ter tako ustvarja nov prostor kreativnosti.

Sama narava, karakter sodobnega cirkusa s koreninami nomadskega življenja močno spodbuja mednarodno kulturno izmenjavo, sodelovanje, kulturo mladih, alternativno kulturo in se dotika amaterskih kulturno-umetniških praks.

Viseči obroči so del zračnih disciplin sodobnega cirkusa in nudijo pestro paleto izraznosti. Delavnica zahteva malce boljšo fizično pripravljenost, ker morajo biti udeleženci sposobni zadržati z rokami svojo lastno težo. 

Delavnico vodita Kristina Martinc in Katarina Krapež.

 

Objavljeno v Uncategorized

Facebook