Finalistke Miss Slovenije 2020 in Funšterc team Boben – Čeče pečejo za vas | Rdeči Revirji

Finalistke Miss Slovenije 2020 in Funšterc team Boben – Čeče pečejo za vas

Sobota, 3. 10. 2020, ob 18. uri, športni park pri bazenu

Kulinarična predstava 

 

Finalistke Miss Slovenije 2020 se preizkusijo v peki funšterca

Nekoč lepotni izbor Miss Slovenije se je pred leti z menjavo lastnika licence preoblikovalo v projekt, ki temelji na sloganu: “Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo!” Pod svojo streho združuje najrazličnejše poslovne partnerje z dolgoročnimi vizijami, ki pri svojem delu na prvo mesto postavljajo lojalnost, visoka moralna načela, se zavzemajo za podporo lokalnega okolja in stremijo k povezovanju.

Odkar Miss Slovenije deluje kot projekt, čigar vsebina temelji na podpiranju slovenskega, lokalnega, svojo finalno prireditev vsako leto seli v drug slovenski kraj, ki je mnogim morda na prvi pogled nezanimiv in nepoznan, vendar projekt v njem prepozna velik bodisi kulturni, naravni ali zgodovinski pomen za slovenski narod, oziroma za seboj skriva neprepoznan oziroma ne izkoriščen turistični potencial.

Vsako leto projekt v sodelovanju z izbrano občino, letos z občino Hrastnik, na podlagi njenih potencialov za razvoj in zanimivosti, oblikuje unikatno zgodbo sodelovanja, skozi katero občini pomaga tudi pri razvoju turizma, njuna skupna zgodba pa postane tudi rdeča nit končne, finalne prireditve projekta Miss Slovenije.

Finalistke Miss Slovenije 2020 se bodo v soboto 3. oktobra udeležile Sovretovega pohoda v  Šavno Peč, rojstno vas velikega slovenskega humanista in prevajalca Antona Sovreta, popoldan pa bodo v okviru festivala Rdeči revirji v duhu podpiranja slovenske kulturne in kulinarične dediščine, pripravljale funšterc.

Finalistke bodo funšterc pekle razdeljene v tri skupine. Vsaka skupina bo pripravila funšterc malo po svoje – dodale bodo kakšne svoje skrivne sestavine. Da pa bo peka še bolj zanimiva, bodo udeleženke, razdeljene po skupinah tekmovale, katera speče najboljšega. V sklopu tekmovanja bodo tako lahko obiskovalci glasovali za skupino, ki je po njihovem okusu pripravila najbolj okusen in izviren funšterc.

 

 Skupina Funšterc team Boben – Čeče je bila ustanovljena leta 2013 z namenom, da sodelujemo na prvem tekmovanju v pripravi funšterca.  Peka funšterca je nato prerasla v humoristično izvajanje insertov iz življenja rudarjev. Od takrat naprej v igri in kulinariki ohranjamo način življenja rudarjev in  njihovo prehrano. Z našo kuhinjo, šporhetom na drva in tapravim funštercem z ocvirki se predstavljamo širom po Sloveniji in sodelujemo na raznih prireditvah. Delujemo v okviru Prosvetnega društva Boben – Čeče.

 

 

 

 

Objavljeno v Hrastnik

Facebook

Twitter #revirji14