Steklarna Hrastnik, voden ogled Steklarne | Rdeči Revirji

Steklarna Hrastnik, voden ogled Steklarne

Sobota, 25. 5. 2019, ob 10. uri, Steklarna Hrastnik

Voden ogled Steklarne

V času festivala Rdeči revirji bodo v Steklarni Hrastnik odprli vrata za vse, ki jih zanima svet izdelave steklenih izdelkov.

Obiskovalcem bodo predstavili, kako poteka proizvodnja steklenih izdelkov – embalažnega stekla v Podkraju, in vzorčno sobo. Po ogledu lahko opravite tudi nakup zanimivih izdelkov v prodajalni stekla – Glashuta.

Podjetje Steklarna Hrastnik d. o. o. ima v Hrastniku bogato zgodovino. Danes imajo tri proizvodne programe: specialno stekleno embalažo, namizno steklo in razsvetljevalno steklo. Izdelki nastajajo iz enega najčistejših stekel na svetu. Prilagodijo se tudi željam naročnikov, kar je njihova konkurenčna prednost. Za naročnika namreč lahko oblikujejo in izdelajo steklarski izdelek po načrtih naročnika. Lahko pa tudi skupaj z naročnikom razvijejo in oblikujejo in nato izdelajo steklarski izdelek.

Steklarna Hrastnik za večje skupine organizira tudi ogled svoje proizvodnje in vzorčne sobe. Steklarno lahko najdete v spodnjem delu Hrastnika, v neposredni bližini mostu čez reko Savo.

Po ogledu si lahko izdelke ogledate tudi v prodajalni stekla – Glashuta. Če vam je kakšen še posebej všeč, pa ga lahko tudi kupite. V ponudbi prenovljene trgovine boste našli različne kozarce, karafeje, vrče, skodelice, vaze, steklenice, svetila …

Objavljeno v Uncategorized

Facebook