Mažoretna skupina Steklarske godbe Hrastnik | Rdeči Revirji

Mažoretna skupina Steklarske godbe Hrastnik

Četrtek, 23. 5. 2019, ob 16. uri, ploščad pred Delavskim domom

Koncert in plesni nastop

V Hrastniku poleg drugih plesnih skupin veselo plešejo tudi mažorete Steklarske godbe. Rade se predstavijo občinstvu, saj imajo vsako leto veliko nastopov. Poleg nastopov za širše občinstvo se udeležijo tudi državnega tekmovanja, ki zahteva ogromno treningov, da je točka čim bolj izpiljena. Tudi letos so tekmovale na državnem tekmovanju, ki je potekalo v Laškem. Na tekmovanju sta nastopili obe skupini v različnih kategorijah. Mlajša skupina, Metuljčice, je tekmovala v kategoriji Prvi korak, kjer so vse dobile medalje, in sicer 4 srebrne in 3 zlate. Dekleta je odlično pripravila na tekmovanje mentorica Sara Zajc.

 

Starejša skupina mažoret, Pikapoke, pa je tekmovala v kategoriji Kadet s palico, kjer je bila najhujša konkurenca. V tej kategoriji  je tekmovalo 11 ekip, ki so se najprej preizkusile v paradi, v kateri morajo med plesom prehoditi 45 m. Popoldne je sledilo tekmovanje v figurativi.

Dekleta so se zelo potrudila in dosegla skupno osmo mesto, kar je za naše mažorete izjemen uspeh, ki ga je skupaj z mažoretami ustvarila trenerka Jasna Blaj. Seveda je pred mažoretami čas velikih nastopov in rade bodo občinstvu pokazale tekmovalne točke. Vsi ti rezultati so doseženi s trdim delom in veliko podporo staršev.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14