Društvo pihalna godba Steklarna Hrastnik in mažoretke | Rdeči Revirji

Društvo pihalna godba Steklarna Hrastnik in mažoretke

Četrtek, 24. 5. 2018, ob 17. uri, ploščad pred Delavskim domom

Koncert in plesni nastop

Steklarska godba Hrastnik je nastala leta 1930, v svojem dolgoletnem delovanju se je soočala z vzponi in padci. V zadnjih desetih letih je zelo napredovala na kadrovskem in organizacijskem področju in s tem tudi kakovostno. Je redni spremljevalec številnih prireditev tako v občini kot tudi širše. Združuje tako mlado generacijo nadobudnih glasbenic in glasbenikov kot starejše izkušenejše kolege. Leta 2009 so ustanovili tudi sekcijo mažoretk, ki so zanimiva popestritev dejavnosti in novost v občini. Steklarska godba, ki jo vodi Jože Rus, organizira promenadne koncerte, še posebej pa se pripravi na letni božično-novoletni koncert. Ena izmed prednostnih nalog Steklarske godbe je skrb za podmladek, zato v sodelovanju z Glasbeno šolo Hrastnik vabijo v svoje vrste nove članice in člane. Društvo Steklarska godba Hrastnik je član Zveze slovenskih godb.

V Hrastniku poleg drugih plesnih skupin, veselo plešejo tudi mažorete Steklarske godbe. Rade se predstavijo občinstvu, saj imajo vsako leto veliko nastopov. Poleg nastopov za širše občinstvo se udeležijo tudi državnega tekmovanja, ki zahteva ogromno treningov, da je točka čimbolj izpiljena. Tudi letos so tekmovale na državnem tekmovanju, ki je potekalo v Laškem. Na tekmovanju sta nastopili obe skupini v različnih kategorijah. Mlajša skupina, Metuljčice, je tekmovala v kategoriji Prvi korak, kjer so vse dobile medalje, in sicer 4 srebrne in 3 zlate. Dekleta je odlično pripravila za tekmovanje mentorica Sara Zajc.

Starejša skupina mažoret, Pikapoke, pa je tekmovala v kategoriji Kadet s palico, kjer je bila najhujša konkurenca. V kategoriji kadet s palico je tekmovalo 11 ekip, ki so se najprej preizkusile v paradi, v kateri morajo med plesom prehoditi 45 m. Popoldne je sledilo tekmovanje v figurativi.

Dekleta so se zelo potrudila in dosegla skupno osmo mesto, kar je za naše mažorete izjemen uspeh, ki ga je skupaj z mažoretami ustvarila trenerka Jasna Blaj. Seveda je pred mažoretami čas velikih nastopov in rade bodo občinstvu pokazale tekmovalne točke. Vsi ti rezultati so doseženi s trdim delom in veliko podporo staršev.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook