Vitkar zavod, Fizično gledališče | Rdeči Revirji

Vitkar zavod, Fizično gledališče

Sreda, 24. 5. 2023, 9.00 uri, 

delavnica za učence Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik

delavnica

Nadaljevanje delavnic z učenci Osnovne šole narodnega heroja Rajka. Pojem fizični teter se navadno uporablja za opisovanje vsakršnega nastopa (performensa), ki pripoveduje zgodbo skozi fizično aktivnost in telesa nastopajočih.

Mentorica Katjuša Kovačič bo svoje delo v delavnici gradila na udeležencih, njihovih sposobnostih, željah in pričakovanjih. Drugo stališče, ki ga pri svojem delu upošteva temelji na prepričanju, da lahko vsak človek pleše in igra. Vprašanje leži le v pravilnem pristopu in ustrezni metodi, ki pritegne udeleženca in izvabi iz njega najboljše. Gre za prebujanje kreativnosti in motivacije pri udeležencih, ki z odkrivanjem svojih potencialov in izraznosti prispevajo h skupinski dinamiki.

Končni cilj delavnice je skupna produkcija, pri nastanku katere so avtorsko udeleženi vsi člani skupine. To velja tako za zgodbo, kakor tudi za koreografijo. Do slednje bodo prihajali skozi učenje gibalnih elementov, katerih se bodo lotevali vsak dan v prvem delu vaj.

Udeleženci ne potrebujejo plesnega in igralskega predznanja, pomembno pa je da so dokaj fizično sposobni. To prispeva med drugim tudi k hitrejšemu in učinkovitejšemu delu.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook