En knap: EN-KNAP Group, Huda mravljica | Rdeči Revirji

En knap: EN-KNAP Group, Huda mravljica

Četrtek, 2. 6. 2022, ob 10. uri, Delavski dom

interaktivna plesna predstava za otroke Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik

Bila je huda mravljica …, ki je drugim mravljicam nagajala pri delu in igri, jih cukala in strašila, po tleh metala bananine olupke, brez prestanka rigala, lončarju pobila vse lonce na trgu, vrh vsega pa napadla še bika in ga pohrustala. Ampak s takim obnašanjem ni prišla daleč. Kmalu namreč ni bilo nikogar več, ki bi mu lahko nagajala in ga strašila. Vse mravljice, vsi biki, lončarji in otroci so se razbežali in poskrili. In ničesar več ni bilo, kar bi lahko razbila in uničila. Sredi ruševin in črepinj je ostala čisto, čisto sama.

Takrat je spoznala, da sta hudobija in uničevanje nesmiselna in da je življenje mnogo prijetnejše, kadar živimo v slogi in sožitju z ljudmi in stvarmi, ki nas obdajajo.

Kljub temu, da se je do drugih mravljic grdo obnašala, pa ji tega ne zamerijo in ji slabega ne vrnejo z enakim. Sprejmejo jo medse in ji dajo priložnost, da popravi škodo, ki jo je povzročila. Med urejanjem nereda mravljice skupaj zapojejo in zaplešejo, najbolj vesele pa so, če se jim na odru pridružite tudi vi, otroci.

Foto: Miha Fras

Interaktivna plesna predstava za najmlajše gledalce je nastala po motivih že skoraj ponarodele otroške pesmice Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca Huda mravljica, ki je v različnih duhovitih izvedbah rdeča nit predstave in dobi, čisto po ljudsko, nov, drugačen konec. Predstava z glasbo, plesom in besedo pripoveduje preprosto zgodbo o odraščanju, o sprejemanju odgovornosti in o sodelovanju.

Foto: Miha Fras

Foto: Miha Fras

Zamisel in režija: Iztok Kovač

Ustvarjalci in izvajalci:EN-KNAP Group – Luke Thomas Dunne (Velika Britanija), Katja Kolarič (Slovenija), Carolina Alessandra Valentini (Italija), Rada Kovačević (Srbija), Mattia Cason (Italija), Tamás Tuza (Madžarska) / Originalna zasedba: Luke Thomas Dunne, Ida Hellsten, Bence Mezei, Ana Štefanec, Tamás Tuza, Tanja Skok / Vodji vaj: Ana Štefanec Knez, Luke Thomas Dunne

Avtorska glasba in glasbeno mentorstvo: Tomaž Grom / Kostumografija: Barbara Stupica / Scenografija: EN-KNAP / Oblikovanje svetlobe: Luka Curk / Ilustracije: nejaaka / Dramaturško sodelovanje: Jera Ivanc / Fotografija: Miha Fras / Tehnični koordinator: Jaka Šimenc / Tehnična izvedba: Gal Škrjanec Skaberne, Omar Ismail, Luka Curk / Šivilji: Sandra Birjukov, Marjeta Valjavec / Naracija: Jera Ivanc / Avtorske pravice: Po motivih pesmi Huda mravljica Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca

Izvršna producentka: Marjeta Lavrič

Produkcija: Zavod EN-KNAP

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14