Delavnica: Tine Sepič: Oblaki | Rdeči Revirji

Delavnica: Tine Sepič: Oblaki

Sobota 17. in 18. maj 2014 med 10. in 18. uro, Mladinski center Hrastnik

Svetlobna gverila: Laboratorij Svetlobne gverile

Tine Sepič: Oblaki

Tine Sepič: Oblaki

Laboratorij Svetlobne gverile bo letos odvilo več delavnic. Kar dve bosta potekali pod vodstvom Tilna Sepiča (asistiral mu bo David Krančan), soavtorja projekta Od oblike do oblike, ki je bil na lanskoletni ediciji festivala na ogled v Galeriji Vžigalica.

Cilj delavnice je spoznati vpliv različnih (difuznih) materialov na svetlobo. Kakšna svetloba nastane, ko pred svetlobni vir postavimo določen material? Kakšno svetlobo zahteva določen objekt? V uvodnem delu bomo z različnimi svetili in materiali raziskali medsebojno součinkovanje, potem pa izdelali svetlobne objekte oz. svetila, ki oddajajo mehko, difuzno svetlobo, so mehki na dotik, njihova struktura pa spominja na oblake.
Končni izdelki bodo razstavljeni na obeh letošnjih edicijah festivala Svetlobna gverila, meseca maja v Hrastniku, kjer bo program Svetlobne gverile del programa festivala Rdeči revirji, in septembra v Ljubljani.

Tilen Sepič je multidisciplinarni oblikovalec in intermedijski umetnik, samozaposlen v kulturi. Deluje na področjih industrijskega oblikovanja, oblikovanja svetlobe, interaktivne studijske fotografije, oblikovanja doživetij ter interaktivnih inštalacij na osnovi svetlobe ter zvoka.

Aktiven je na področju spodbujanja DIY ter open-source kulture. Je soustanovitelj co-working prostorov “Kreativna cona Šiška”, kreativne skupine “Rompom” in kolesarskega društva “Muslauf”. Sodeluje z elektronsko AV eksperimentalno skupino Theremidi Orchestra. S svojim strokovnim znanjem je sodeloval pri izvedbi delavnic na temo open-source ter open-hardware, 3d-tiskanja, 3d-skeniranja ter 3d-modeliranja v laboratoriju za znanost in umetnost Ljudmila, maker-labu RogLabu ter Popup-dom Fab-labu. V zadnjih letih se najraje posveča oblikovanju unikatnih luči. Fascinacijo nad svetlobo izraža v intermedijskih panogah, kot so avdiovizualna umetnost, interakcijsko oblikovanje, fotografija, ter interaktivna videografija, prilagojena hitro rastoči tehnologiji spletnih ter mobilnih medijev. S spletnimi dnevniki in galerijami, kjer ustvarja avtorsko vsebino, analizira viralno obnašanje umetniških vsebin na spletu. Od leta 2006 je prejel številne nagrade iz področja produktnega oblikovanja.

Brezplačna delavnica je namenjena za starejše od 14 let. Omejeno število udeležencev. Za obvezno prijavo na delavnico uporabite spodnji obrazec.

Več informacij najdete na spletni strani.

Promocijska gradiva:

Ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

captcha

Facebook