Vitkar zavod, Sodobni cirkus – zračne discipline, ples na tkanini in obročih | Rdeči Revirji

Vitkar zavod, Sodobni cirkus – zračne discipline, ples na tkanini in obročih

Sobota, 25. 5. 2019, ob 10. uri, park in otroško igrišče za Log 7

Delavnica

Sodobni cirkus je kulturni fenomen nove dobe, ki se je že pred leti odmaknil od tradicionalnega cirkusa in naredil velik korak v smeri performinga. Namesto gole fascinacije nad telesom in njegovimi zmožnostmi je spektakel zamenjala živa in neposredna igra, ki je upoštevala ter slonela na sodobnih gledaliških praksah.

Cirkus je v svojem bistvu ohranil željo po odkrivanju neznanega, ki je zahtevala visoko stopnjo kreativnosti. S svojo domiselnostjo in svežino je sodobni cirkus navsezadnje sam vstopil v dvorano sodobnega gledališča in postal ena od nepogrešljivih sodobnih uprizoritvenih praks. Sodobni cirkus kombinira tradicionalni cirkuški artizem z gledališko, plesno in glasbeno umetnostjo, ter premika meje fizičnega in neverbalnega teatra, ter tako ustvarja nov prostor kreativnosti.

Sama narava, karakter sodobnega cirkusa s koreninami nomadskega življenja močno spodbuja mednarodno kulturno izmenjavo, sodelovanje, kulturo mladih, alternativno kulturo in se dotika amaterskih kulturno-umetniških praks.

Viseči obroči so del zračnih disciplin sodobnega cirkusa in nudijo pestro paleto izraznosti. Delavnica zahteva malce boljšo fizično pripravljenost, ker morajo biti udeleženci sposobni zadržati z rokami svojo lastno težo. Skupaj bodo izdelali krajšo koreografijo in jo predstavili na zaključku delavnice.

Delavnico vodita Katarina Krapež in Inan Du Swami.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14