Katjuša Kovačič in Rada Drašel Kikelj: Gibalna delavnica za otroke | Rdeči Revirji

Katjuša Kovačič in Rada Drašel Kikelj: Gibalna delavnica za otroke

Nedelja, 27. 5. 2018, ob 17.30. uri, park in otroško igrišče za Log 7

Gibalna delavnica

 

Po gibalnem ogrevanju se bomo naučili osnov akrobatskih elementov kot so preval, kolo, stoja, most. Naučili se bomo tudi nekaj akrobatskih poz v dvoje in v skupini (piramide). Potem bomo preko telesne govorice prevzemali različne karakterje in občutke. Preko različnih iger in nalog se bomo spoznali z različnimi gledališkimi tehnikami.

Gibalna delavnica

Otroci tako razvijajo koordinacijo v prostoru, v lastnem telesu, jačajo fizično strukturo, fleksibilnost in izboljšajo telesno držo. Delavnica spodbuja telesno-emocionalno izražanje, zmožnost posnemanja in ustvarjalno mišljenje. Pokazati otrokom prednosti dela v skupini, kjer lahko vsak najde svoje mesto, svoj edinstven talent, ki jih dela takšne kakršni so, nič slabši ali boljši od drugih. Da lahko zares premagajo le sami sebe, s tem ko premagajo svoj strah  in občutek  nezmožnosti.

Izražanje je ena prvih veščin, ki se jo otrok uči v procesu socializacije. Velik del izražanja v nasi kulturi predstvlja govor, ter likovno izražanje. Gibalno izražanje pa je dostikrat postavljeno na stran oz. je ves čas prisotno, saj se človek po naravi giblje in svoje emocije izraza skozi svoje telo in čeprav je to del našega vsakodnevnega življenja, se o gibalnem izražanju otrok ne uči prav dosti.

Morda se ne zavedamo da je to tisti jezik, ki ga vsi prepoznavamo in s katerim lahko komuniciramo z vsako osebo ne glede na to, iz kje prihaja, kdo je in kateri jezik govori.

Katjuša Kovačič in Rada Drašel Kikelj

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14