Teater Feniks, Davorin Peršič: Princesa Minja in skrivnost riža | Rdeči Revirji

Teater Feniks, Davorin Peršič: Princesa Minja in skrivnost riža

Nedelja, 27. 5. 2018, ob 11. uri, Delavski dom

Senčne lutke za otroke

 

Teater Feniks

Teater Feniks – gledališče živih barvnih slik, senčnih lutk in čudežne svetlobe

Umetnost gibljivih slikovnih podob, ki jih pri nas poznamo kot senčne lutke, izvira iz izjemno izdelanega kitajskega tradicionalnega gledališča. Usnjene, barvno prosojne lutke ustvarjajo magično podobo dogajanja na platnu. Iz pozabe smo jih razvili kot protiutež poplavi banalnih in kaotičnih sodobnih slik in reklamnih podob.

Privzdignjenost, milina, dinamična čarobnost, magija barv in svetlobe preseneti in odpre dostop do sveta lepote … Otroci in odrasli so vedno znova presenečeni nad preprostostjo in plemenitostjo naših barvnih slik …

Teater Feniks izhaja in deluje v okviru Svobodne šole Kurešček na Igu. Kot ustvarjalno telo je zaživel na začetku leta 2018 in s svojimi predstavami navdušil ožje kroge predšolskih in osnovnošolskih otrok in odraslih v okolici Ljubljane. Pripravlja paleto iger, ki bodo v septembru gostovale na številnih mestih po Sloveniji, in serijo gostovanj v Nemčiji in Švici. 

Teater Feniks

Predstava »Princesa Minja in skrivnost riža« je priredba kitajske ljudske pravljice o poti, ljubezni in nevarnostih človeške duše.

 

 

 

 

Režija, priredba in naracija: Davorin Peršič

Igra: Barbara Ornik, Urška Kotnik

Trajanje: 20 min

Lutke: tradicionalne kitajske barvne usnjene lutke

Primerno za otroke od 7 leta dalje.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14