Rok Trkaj | Rdeči Revirji

Rok Trkaj

Sobota, 26. 5. 2018, ob 21. uri, ploščad pred Delavskim domom

Rap koncert

Rok Trkaj

Rok Terkaj, bolj znan pod umetniškim imenom Trkaj je pisec besedil, novinar, popotnik, dvakratni slovenski zmagovalec v freestyle battlu in univerzitetni diplomirani teolog. Z rapom se ukvarja že od leta 2001.

Leta 2003 je zanj prelomno leto, saj osvoji naziv prvaka v battle tekmovanju 8 Mile freestyle battle in nekaj mesecev za tem še na 2. freestyle prvenstvu v K4, kjer si zmago deli z N’tokom. Kot zmagovalec si pribori možnost snemanja prvenca pri slovenski rap založbi RapNika, kjer tudi izda prvenec V Času Enga Diha. Album je dobro sprejet, singla »Dihi z mano« in »Vse kar mam« zavzameta prvo mesto na radijskih postajah, oddaja Videospotnice ga nagradi za debitanta leta, sam pa si omisli prav posebno variacijo promocije svojega albuma. Na dan izzida albuma se odpravi peš od Maribora do Ljubljane, kjer tudi ima svoj prvi samostojni nastop. Postane član skupine Sami Norci in T-SET, vendar ne za dolgo, saj po enem letu raje nadaljuje solo kariero.

Trkaj je sodeloval z mnogimi umetniki kot so Gibonni, Planet Asia, Janez Bončina – Benč, Bor Gostiša, Alenka Godec, Nermin Puškar, Jadranka Juras in Milenko Cvijetinović – Yamakashi.

Objavljeno v Hrastnik

Facebook

Twitter #revirji14