Koncert zbora Prosavus | Rdeči Revirji

Koncert zbora Prosavus

Sobota, 26. 5. 2018, ob 18.30. uri, ploščad pred Delavskim domom

Koncert pevskega zbora

Prosavus

Mešani pevski zbor Prosavus je bil ustanovljen konec avgusta 2017. Je eden mlajših, a vendar zavzetih in že prepoznanih pevskih sestavov v Zasavju. Sestavlja ga preko 30 pevcev iz Zagorja, Trbovelj in Hrastnika ter širše.

Čeprav je Mešani pevski zbor Prosavus iz Zasavja imel prvo vajo šele ob koncu avgusta 2017, korenine zbora segajo daleč nazaj, saj nadaljuje tradicijo različnih pevskih zasedb, ki so skozi desetletja delovale v Zasavju. Zbor združuje pevke in pevce različnih starosti in predstavlja uspešno združitev izkušenih zborovskih pevcev s pevci mlajše generacije, ki prvič vstopajo v svet odraslega zborovskega petja.

Na Regijskem tekmovanju odraslih zborov in malih pevskih skupin Osrednje Slovenije, ki je bilo 19. novembra 2017 in se ga je zbor prvič udeležil, so pevke in pevci osvojili 87 točk, s tem pa zlato priznanje. Na istem tekmovanju so prejeli tudi več posebnih nagrad: za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi, za obetaven mešani zbor, za najboljšo zasedbo, ki se prvič udeležuje regijskega tekmovanja, zborovodja pa je prejel še priznanje za obetavnega zborovodjo. Uspeh je pevkam in pevcem pomenil dobro spodbudo za nadaljnje delo, hkrati pa je zboru odprl vrata za udeležbo na 25. slovenskem državnem zborovskem tekmovanju Naša pesem 2018, kjer so nastopili 22. aprila 2018 kot prvi zasavski zbor po dobrih 30 letih ter osvojili 79 točk in bronasto plaketo.

Zasedbo vodi Aljaž Bastič.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook