Andreja Kopač, okrogla miza: Medgeneracijsko sodelovanje, skupaj lahko dosežemo veliko tudi na področju kulture | Rdeči Revirji

Andreja Kopač, okrogla miza: Medgeneracijsko sodelovanje, skupaj lahko dosežemo veliko tudi na področju kulture

Sobota, 26. 5. 2018, ob 16. uri, Mladinski center Hrastnik

Okrogla miza

Medgeneracijsko sodelovanje temelji na medgeneracijskem učenju, ki zagotavlja prenos, izmenjavo znanja in izkušenj na različnih področjih ter solidarno pomoč med generacijami. Mlade generacije s prenosom znanja in izkušenj veliko pridobijo, starejši pa ostajajo dlje časa aktivni. Razumemo ga lahko tudi kot izmenjavo izkušenj in spoznanj, druženje, učenje, pomoč ene generacije drugi, ustvarjanje, ohranjanje in širjenje socialne mreže. Gre za materialno varnost in ohranjanje kulturne dediščine ter socialno in čustveno oporo. »Če bi mladost vedela, če bi starost mogla.” Ampak mladost – (že) ve in starost – (še) vedno zmore! Na okrogli mizi bodo sodelovali izbrani posamezniki in posameznice tako iz lokalnega kot nacionalnega okolja, ki že delujejo oziroma širijo prakse dobrega medgeneracijskega sodelovanja; skupaj bomo šli skozi njihove izkušnje in pogledali možnosti, kaj bi se dalo skupaj narediti tudi v prihodnje. Toplo vabljeni, da se nam pridružite! Pogovor bo vodila Andreja Kopač.

Dr. Andreja Kopač

Dr. Andreja Kopač je publicistka, urednica in dramaturginja. Leta 2016 je doktorirala na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani pod mentorstvom Dr. Rastka Močnika. Do sedaj je delovala na različnih področjih; kot organizatorka, performerka, moderatorka, mentorica in raziskovalka. V zadnjem času največ deluje kot dramaturginja in sodelavka pri domačih in mednarodnih umetniških projektih. Poučuje na SVŠGL v Ljubljani in na AMEU – Akademiji za ples. Od konca leta 2017 je urednica revije Maska. 

 

Objavljeno v Uncategorized

Facebook