Vitkar zavod: Sodobni cirkus, delavnica – zračne discipline, ples na tkanini in obročih | Rdeči Revirji

Vitkar zavod: Sodobni cirkus, delavnica – zračne discipline, ples na tkanini in obročih

Sobota, 26. 5. 2018, od 10. do 12. ure, park in otroško igrišče za Log 7

Plesna delavnica

Sodobni cirkus, delavnica – zračne discipline, ples na tkanini in obročih

Sodobni cirkus je kulturni fenomen nove dobe, ki se je že pred leti odmaknil od tradicionalnega cirkusa in naredil velik korak v smeri performinga. Namesto gole fascinacije nad telesom in njegovimi zmožnostmi je spektakel zamenjala živa in neposredna igra, ki je upoštevala ter slonela na sodobnih gledaliških praksah.

Cirkus je v svojem bistvu ohranil željo po odkrivanju neznanega, ki je zahtevala visoko stopnjo kreativnosti. S svojo domiselnostjo in svežino je sodobni cirkus navsezadnje sam vstopil v dvorano sodobnega gledališča in postal ena od nepogrešljivih sodobnih uprizoritvenih praks. Sodobni cirkus kombinira tradicionalni cirkuški artizem z gledališko, plesno in glasbeno umetnostjo, ter premika meje fizičnega in neverbalnega teatra, ter tako ustvarja nov prostor kreativnosti.

Sama narava, karakter sodobnega cirkusa, s koreninami nomadskega življenja, močno spodbuja mednarodno kulturno izmenjavo, sodelovanje, kulturo mladih, alternativno kulturo in se dotika amaterskih kulturno-umetniških praks.

Tkanine in viseči obroči so del zračnih disciplin sodobnega cirkusa in nudijo pestro paleto izraznosti. Mentorici delavnice bosta Ana Lekše in Katarina Krapež.

Delavnica zahteva malce boljšo fizično pripravljenost, ker morajo biti udeleženci sposobni zadržati z rokami svojo lastno težo. Skupaj bodo izdelali krajšo koreografijo in jo predstavili na zaključku delavnice.

 

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14