ŠKD Feniks Dol: Plesalke Zverinice | Rdeči Revirji

ŠKD Feniks Dol: Plesalke Zverinice

Petek, 25. 5. 2018, ob 16. uri, ploščad pred Delavskim domom

Plesni nastop

 

Plesno društvo ŠKD Feniks deluje od leta 2010 na Dolu pri Hrastniku, katerega osnovna dejavnost je cheer ples. Trenutno pri nas pleše skoraj 50 plesalk v starosti od 4 pa do 25 let. Zelo smo ponosni na dejstvo, da smo tudi vodstveni kader sami izobrazili in da vse skupine vodijo nekdanje aktivne plesalke v društvu. Torej delujemo lokalno, a plešemo globalno. Osnova našega dela je športna različica plesa, ki ga gledalci najbolj poznajo po pisanih, šumečih cofih in usklajenih, energičnih nastopih z nekaj malega gimnastičnih prvin. Vedno smo veseli novih plesalk, ne glede na letni čas in z veseljem širimo naš plesni krog. Kot društvo se udeležujemo različnih tekmovanj v Sloveniji in tujini in smo tudi eden od najboljših organizatorjev lastnega tekmovanja – tradicionalni Rom Pom Pon bo naslednje leto potekal že dvanajstič. Da pa nam ni dolgčas, s plesalkami in z velikodušno pomočjo staršev organiziramo tudi dve lastni avtorski plesni reviji, nastopamo za šolo in na športnih prireditvah ter si organiziramo pižama zabave v telovadnici.

Miškolinke so trenutno naša najmlajša plesna skupina, kjer se plesalke predvsem igrajo in preko igre spoznavajo ne samo osnove plesa, ampak tudi osnove gibalnega razvoja na sploh. Veliko časa je namenjenega igri, zato se iz telovadnice pogosto sliši vriskanje in cepetanje. Ko plešejo, plešejo s srcem in užitkom.

Maksi Miške so srednja otroška skupina, kjer poleg osnov športnega cheer plesa plesalke spoznajo tudi že tekmovalni sistem. Vsak trening je nov izziv, saj vključuje osnovne gimnastične prvine, kondicijsko pripravo, specifične tehnične vaje in seveda veliko različnih zvrsti plesa. Ker se zavedamo, da je oblik plesa toliko kot je različnih ljudi, se pogosto povežemo z drugimi izvajalci in se učimo tudi baleta, hip hopa, latinsko ameriških plesov … in si tako popestrimo kakšen delček naše koreografije.

Zverinice so trenutno mladinsko članska skupina. Plesalke pod vodstvom domačih vaditeljic tedensko napredujejo na različnih področjih cheer plesa in dosegajo tudi vrhunske rezultate. Skupina se je letos že drugič kvalificirala za državno prvenstvo Slovenije, kamor gre le 8 najboljših skupin iz vse Slovenije. Plesni par pa se je letos že dvakrat okrasil z bronastima medaljama in si želi še višje.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14