Dramsko lutkovni krožek Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik: Spim lahko tudi jutri, predstava za OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik | Rdeči Revirji

Dramsko lutkovni krožek Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik: Spim lahko tudi jutri, predstava za OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik

Sreda, 17. maj 2017 ob 18. uri, Delavski dom Hrastnik

predstava

 

Dramsko lutkovni krožek

Učenci dramsko-lutkovnega krožka vsako šolsko leto pripravijo nekaj gledaliških in tudi lutkovnih iger za najmlajše občinstvo. Udeležujejo se številnih prireditev skozi vse leto, sodelujejo pa tudi na tekmovanjih dramsko-lutkovnih skupin iz vse Slovenije.

Spim lahko tudi jutri

Predstava bo premierno uprizorjena 17. 5. dopoldne za učence 1. triade OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik. Istega dne popoldne bo še enkrat igrana v sklopu zaključne prireditve dramsko-lutkovnega krožka. 

Mali Brin se odloči, da ne bo spal. Spanje je namreč potrata časa. Kljub sestrinemu dopovedovanju, da je nočni počitek nadvse koristen za rast in razvoj, se Brin odloči noč preživeti, ne da bi zatisnil oči. Družbo mu delajo bolha za pomoč, bele in črna ovčka, rana, pozna, točna, sončna ura, budilka, kresnička ter drugi otroci, ki ne morejo spati. Bo Brinu uspelo premagati spanec?

Avtor dramskega besedila: Jan Pirnat

V predstavi sodeluje 13 učencev (Jona Štimec, Tisa Štimec, Lara Gabrijel Frangeš, Melina Merdanović, Živa Rešetar, Zala Učakar, Tiana Rea Lipec, Aleksandra Pavlič Grujić, Alina Tržan, Alina Dulić, Laura Leskovšek, Nadja Planko, Karmen Pijađer).

Režija: Anja Kačič in Tadej Kralj

 

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14