KD priden možic: Pilenai | Rdeči Revirji

KD priden možic: Pilenai

Nedelja, 4. junij 2017 ob 21. uri, Medijske toplice Izlake

 ognjena ulična predstava

 

Ognjena ulična predstava

Legenda o litvanski trdnjavi, zadnjem oporišču poganstva, je osnova za novo, z dizelskim gorivom prepojenim ognjenim infernom znanih slovenskih kurjačev. Kaj se zgodi po zmagi sodrgaste birokracije, si poglejte v novem ognjenem špektaklu uličnega teatra KDPM.

Društvo Priden možic je bilo ustanovljeno leta 1996 in je gledališče z najrazličnejšo ponudbo uličnih predstav in inštalacij v Sloveniji. Ponujamo velike spektakle, zrele ulične komedije, družbeno kritične inštalacije, ognjene predstave in cestne eksperimente. S svojimi uličnimi predstavami in glasbenimi produkcijami smo sodelovali na različnih festivalih v Sloveniji, nastopili smo tudi na Hrvaškem, v Srbiji, Peruju, Španiji, Makedoniji, na Slovaškem in Češkem.

Kulturno društvo Priden možic upravlja Dom kulture Kamnik in je od leta 2013 tudi ustanovitelj Mladinskega centra Kotlovnica Kamnik.

Leta 2003 je društvo prvič organiziralo poletni Festival Kamfest po vzoru ljubljanskega Trnfesta. Po trinajstih letih je festival največji v širši regiji in s preko 100 dogodki v 10 festalskih dneh privabi več kot 35.000 obiskovalcev letno!

V zadnjih letih se posvečamo tudi ohranjanju industrijske dediščine, za kar smo v maju 2016 prejeli tudi častno Valvasorjevo priznanje, ki ga podeljuje Slovensko muzejsko društvo.

 

Spletna stran: http://www.pridenmozic.si

FB stran: https://www.facebook.com/profile.php?id=1091560193

Youtube kanal: https://www.youtube.com/user/PridenMozic

Objavljeno v Uncategorized

Facebook