Društvo za trajnostni razvoj Slomo, Živa knjižnica | Rdeči Revirji

Društvo za trajnostni razvoj Slomo, Živa knjižnica

Petek, 2. junij 2017 od 13.00 do 18.00 ure, v gaju pri KC Delavski dom Zagorje

 dogodek

 

V Živi knjižnici so knjige ljudje, ki skozi dialog z bralcem ali bralko odpirajo vrata v lastne zgodbe in izkušnje. Deluje kot katerakoli druga knjižnica: izposoja poteka za določen čas, bralci in bralke pa si lahko, potem ko knjigo preberejo in jo vrnejo, če želijo, izposodijo novo.

Živa knjižnica je inovativna metoda, ki skozi aktivni dialog ozavešča in izobražuje o človeških vrednotah in človekovih pravicah, spodbuja razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi, prav tako pa doprinaša k razvoju prostovoljstva v organizacijah ter lokalnih okoljih.

Prvo Živo knjižnico Zasavje koordinira Društvo za trajnostni razvoj Slomo ob podpori Mladinskega centra Zagorje ob Savi, Zadruge Traparij in Mladinskega centra Litija. Pri projektu sodelujejo prostovoljci vseh omenjenih organizacij.

Perkmandeljc je strašno rad bral knjige. Sploh Žive knjige, tiste, ki jih ne moreš soditi po platnicah. Živa knjižnica Litija je prerasla v formatu in vezavi, nove zgodbe ustvarjamo združeni v Živo knjižnico Zasavje. Srečno!

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14