Vitkar zavod: Prijatelj postoj in poglej | Rdeči Revirji

Vitkar zavod: Prijatelj postoj in poglej

Petek, 26. maj 2017 ob 17. uri, ploščad pred Delavskim domom Hrastnik

 pohodna plesna ulična predstava

 

Predstava, ki nagovarja in poziva posameznika k lastnemu in angažiranemu razmišljanju in delovanju. Vsak je svoje sreče kovač.

»Sedim. Kjerkoli se usedem, je moj dom.

Moja dnevna soba.

Sedim, gledam in si mislim svoje.

Hodijo, gledajo in si mislijo.

Opazujem in sem opazovan.

Vojne se dogajajo, jaz pa sedim in opazujem,

vse se dogaja okoli mene….«

 

Prijatelj postoj in poglej

Vedno smo tu in zdaj. Vse kar je bilo je samo izraz nekdanjih trenutkov. Odtekli so. Včasih je samo treba na svet pogledati z drugačnimi očmi, da vidimo, kaj nam ponuja.

Hodim. Hodim po cesti. Moj edini kos pohištvenega nakita je stol. Utrujen sem. Sedem. Kjerkoli postavim  stol, je moj dom. Moja dnevna soba. Sedim, gledam in si mislim. Hodijo, gledajo  in si mislijo. Opazujem in sem hkrati opazovan. Dober dan! 

Vodilo predstave je trenutek, ki si ga vzamemo samo zase, da se umirimo, da se odpočijemo. Stol simbolizira mikro prostor v katerega se umaknemo in ogradimo od zunanjega vpliva. Je intimen prostor. Stol predstavlja na eni strani možnost za oddih, premislek, meditacijo, odmik in na drugi strani nam, kot pohištveni element, simbolizira prostor, dnevno sobo, ki je povsod, kamor ga postavimo.

S samo akcijo poskušamo doseči zavedanje pomembnosti počitka, ki ga vedno bolj potrebujemo. Vzemimo si čas.

Posebnost predstave je v tem, da se tokrat plesalci in drugi izvajalci, s tipično plesno gledališko zasnovo predstave,  podajo na ulico, med naključne mimoidoče in se soočijo z igro ena na ena iz oči v oči z gledalci. V osnovi tipičen »walk about« pristop uličnega gledališča, ki nagovarja mimoidoče s povabilom na počitek, pavzo, odmor… bo krepko nadgrajen s svojsko kabarejsko rekvizitno manipulacijo (demonstracija možnosti počitka, topshop rent a stol, sharing..).

 

Produkcija Vitkar zavod

Koncept, režija in koreografija: Branko Potočan

Dramaturgija: Andreja Kopač

Kostumografija: Fourklor

Oblikovanje luči: Tomaž Štrucl

Avtorska glasba, performer: Goran Završnik

 

Nastopajo: Tajda Podobnik, Tamara Polanc, Maša Hawlina, Tini Rozman, Veronika Valdes, Katjuša Kovačič, Matija Udovič, Marja Koren in Goran Završnik

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14