Andreja Kopač: Fenomen sodobnega cirkusa v svetu in pri nas | Rdeči Revirji

Andreja Kopač: Fenomen sodobnega cirkusa v svetu in pri nas

Sobota, 27. maj 2017 ob 16. uri, Mladinski center Hrastnik

 okrogla miza

 

Fenomen sodobnega cirkusa

Sodobni cirkus kot kulturni fenomen nove dobe po eni strani poteka skozi živahen preplet različnih umetniških praks in postopkov, po drugi pa kot »presežek« tradicionalnega cirkusa  ohranja željo po odkrivanju neznanega in magičnega, po vključevanju razlik in nasprotij, po fascinaciji nad »lebdenjem človeka v zraku« ali spretnosti »hitrih prstov« žonglerja. V ta namen bo na festivalu Rdeči revirji [prvič] potekal pogovor z Brankom Potočanom in festivalskimi gosti o stanju, možnostih in perspektivah sodobnega cirkusa; o njegovem naglem razmahu, spremembah in možnostih – tudi glede na to, da v Sloveniji na tem področju ni nikakršnega institucionalnega izobraževanja. O samoukih in samoukinjah, ki so svoja veščine in občutke vztrajno »pršijo«, bo naša smer: Sodobni cirkus – [od] kod in [do] kam?

Andrejo Kopač lahko opišemo kot novinarko, publicistko, teoretičarko ter tudi kot kritičarko/recezentko in dramaturginjo. V

Andreja Kopač

zadnjem času največ deluje kot dramaturginja in sodelavka pri domačih in tujih umetniških projektih. Od januarja 2013 je gostujoča mentorica na salzburški akademiji eksperimentalnih plesnih umetnosti SEAD in poučuje na SVŠGL v Ljubljani in sicer dramsko-gledališka smer. V letu 2013 je za izredne dosežke na področju plesa prejela področno priznanje JSKD – plaketo »Mete Vidmar«.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook