Sodobni cirkus – zračne discipline – ples na tkanini in obročih | Rdeči Revirji

Sodobni cirkus – zračne discipline – ples na tkanini in obročih

Sobota, 27. maj 2017, od 10. do 12. ure, park in otroško igrišče za Log 7, Hrastnik

 delavnica

 

Cirkuška delavnica

Sodobni cirkus je kulturni fenomen nove dobe, ki se je že pred leti odmaknil od tradicionalnega cirkusa in naredil velik korak v smeri performinga. Namesto gole fascinacije nad telesom in njegovimi zmožnostmi je spektakel zamenjala živa in neposredna igra, ki je upoštevala ter slonela na sodobnih gledaliških praksah.

Cirkus je v svojem bistvu ohranil željo po odkrivanju neznanega, ki je zahtevala visoko stopnjo kreativnosti. S svojo domiselnostjo in svežino je sodobni cirkus navsezadnje sam vstopil v dvorano sodobnega gledališča in postal ena od nepogrešljivih sodobnih uprizoritvenih praks. Sodobni cirkus kombinira tradicionalni cirkuški artizem z gledališko, plesno in glasbeno umetnostjo, ter premika meje fizičnega in neverbalnega teatra, ter tako ustvarja nov prostor kreativnosti.

Sama narava, karakter sodobnega cirkusa, s koreninami nomadskega življenja, močno spodbuja mednarodno kulturno izmenjavo, sodelovanje, kulturo mladih, alternativno kulturo in se dotika amaterskih kulturno-umetniških praks.

Delavnica plesa v zraku na tkanini in obročih predstavlja osnovno stopnjo učenja akrobatskih prvin na svilenem traku in obročih. Mentorji bodo udeležence seznanili z osnovami plezanja in akrobacij po tkanini. Plezanje zahteva malce boljšo fizično pripravljenost, ker morajo udeleženci biti sposobni zadržati z rokami svojo lastno težo.

Udeleženci so lahko mladi s področja plesa ali gibalnega gledališča, pa tudi ostali brez vsakega plesnega predznanja.

Delavnica je brezplačna. Obvezne so prijave na rdecirevirji15@gmail.com

Objavljeno v Uncategorized

Facebook