Vrtec Hrastnik: plesno pevski krožek Mravljice in skupina Zumba | Rdeči Revirji

Vrtec Hrastnik: plesno pevski krožek Mravljice in skupina Zumba

Petek, 26. maj 2017 ob 16.30 uri, ploščad pred Delavskim domom Hrastnik

plesno pevski nastop

 

Mravljice

Pevsko plesna skupina Mravljice deluje že od leta 2002. Vanjo so vključeni otroci stari od 3 do 6 let, ki obiskujejo Vrtec Hrastnik in jim je glasbeno ustvarjanje v veselje. Dejavnost se izvaja 1-krat tedensko v popoldanskem času. Skupino letošnje leto obiskuje 32 otrok pod vodstvom strokovnih delavk: Nataše Perko, Sanje Omerzel in Tatjane Gorenc.

Otroci se igrajo razne glasbeno didaktične igre, pojejo, plešejo in igrajo na Orffove inštrumente. Dejavnost je prilagojena njihovi starosti in glasovnim zmožnostim. Zelo radi in veliko nastopajo, saj v dejavnosti uživajo in pri tem izgubijo strah pred javnim nastop anjem. Sodelujemo na vseh prireditvah, na katerih lahko pokažemo naše pevsko in plesno znanje, na Reviji otroških pevskih zborov, v Pravljični deželi, Knjižničnem festivalu, sodelujemo tudi z Društvom invalidov, Domom starejših in na vseh prireditvah, ki potekajo v okviru Vrtca Hrastnik.

Zumba

Zumba za otroke je plesni  program, oblikovan posebej za otroke.

Združuje ples, glasbo in vaje v zabaven in zdrav program. Zanimive koreografije skozi plesno igro pomagajo razvijati motoriko, občutek za  ritem, disciplino in spoštovanje. Plesna vadba  izboljšuje koordinacijo in povečuje koncentracijo in samozavest.

Otroci skozi igro osvojijo zdrav način gibanja, se sprostijo in ob tem neizmerno uživajo. Zanimive koreografije, prilagojene njihovim sposobnostim dojemanja in fizičnim spretnostnim, jim omogočajo svobodno izražanje domišljije in ustvarjalnosti. Otroci osvojijo osnove ritma in  razvijejo gibalne spretnosti. Skozi zanimive (plesne) vaje se razvija otrokova gibčnost, percepcija prostora in dojemanje lastnega telesa.

Zumba

V skupini je 15 otrok, ki obiskujejo vrtec. Z velikim navdušenjem se vsak teden vračajo na uro zumbe, kjer tudi sami s svojimi lastnimi gibi pripomorejo k ustvarjanju novih koreografij. 

Vadbo, ob pomoči strokovne delavke Nataše Kutin, vodi licencirana vaditeljica zumbe za otroke in strokovna delavka vrtca,  Tanja Kontrec.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14