Steklarska godba Hrastnik in mažoretke | Rdeči Revirji

Steklarska godba Hrastnik in mažoretke

Četrtek, 25. maj 2017, ob 17 uri, ploščad pred Delavskim domom Hrastnik  

koncert in plesni nastop

 

Steklarska godba Hrastnik

Steklarska godba Hrastnik

Steklarska godba Hrastnik je nastala leta 1930, v svojem dolgoletnem delovanju se je soočala z vzponi in padci. V zadnjih desetih letih je zelo napredovala na kadrovskem in organizacijskem področju in s tem tudi kakovostno. Je redni spremljevalec številnih prireditev tako v občini kot tudi širše. Združuje tako mlado generacijo nadobudnih glasbenic in glasbenikov kot starejše izkušenejše kolege. Leta 2009 so ustanovili tudi sekcijo mažoretk, ki so zanimiva popestritev dejavnosti in novost v občini. Steklarska godba, ki jo vodi Jože Rus, organizira promenadne koncerte, še posebej pa se pripravi na letni božično-novoletni koncert. Ena izmed prednostnih nalog Steklarske godbe je skrb za podmladek, zato v sodelovanju z glasbeno šolo Hrastnik vabijo v svoje vrste nove članice in člane. Društvo Steklarska godba Hrastnik je član Zveze slovenskih godb.

 

Mažoretke Hrastnik

Mažoretke Hrastnik

V Hrastniku poleg ostalih plesnih skupin, veselo plešejo tudi mažorete Steklarske godbe. Rade se predstavijo občinstvu, saj imajo vsako leto veliko nastopov. Poleg nastopov za širše občinstvo, se udeležijo tudi državnega tekmovanja, ki zahteva ogromno treningov, da je točka čimbolj izpiljena. Tudi letos so tekmovale na državnem tekmovanju, ki je potekalo v Laškem. Na tekmovanju sta nastopili obe skupini v različnih kategorijah. Mlajša skupina Metuljčice so tekmovale v kategoriji Prvi korak, kjer so vse dobile medalje in sicer 4 srebrne in 3 zlate. Dekleta je odlično pripravila za tekmovanje mentorica Sara Zajc.

Starejša skupina mažoret Pikapoke pa so tekmovale v kategoriji Kadet s palico, kjer je bila najhujša konkurenca. V kategoriji kadet s palico je tekmovalo 11 ekip, ki so se najprej preizkusile v paradi, v kateri morajo med plesom prehoditi 45m. Popoldne je sledilo tekmovanje v figurativi.

Dekleta so se zelo potrudila in dosegla skupno osmo mesto, kar je za naše mažorete izjemen uspeh, ki ga je skupaj z mažoretami, ustvarila trenerka Jasna Blaj. Seveda je pred mažoretami čas velikih nastopov in rade bodo občinstvu, pokazale tekmovalne točke. Vsi ti rezultati so doseženi s trdim delom in veliko podporo staršev.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook