Točka Europe Direct Zasavje, predstavitev in informacije | Rdeči Revirji

Točka Europe Direct Zasavje, predstavitev in informacije

Sobota, 25. 5. 2024, ob 16.00 uri, pred bazenom

predstavitev in informacije

Na stojnici EUROPE DIRECT Zasavje se bodo tokrat osredotočili na Varnost na spletu. V internetnem svetu je na voljo kar nekaj varnostnih sistemov, ki lahko pripomorejo k vaši zaščiti. Med vašim brskanjem delujejo v ozadju, dostikrat kakšen napad tudi pravočasno ustavijo. Vam pa zagotavljajo brezskrbno brskanje in uporabo spletne pošte. Pa vendar se pojavijo tudi ostale nevarnosti, katere ti mehanizmi ne zaustavijo. Takrat se morate zanesti za svojo lastno presojo, kot tudi na vaše poznavanje osnovnih principov delovanja spletnih prevar. Obiščite jih na stojnici in si zagotovite brezskrbno uporabo interneta.

Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem KRC Hrastnik je v letu 2021 pridobil eno izmed šestih EUROPE DIRECT točk v Sloveniji in s tem postal partnerska organizacija Evropske komisije v Sloveniji.

S 1. majem 2021 je tako v Hrastniku, s sedežem v Mladinskem centru, odprta točka EUROPE DIRECT Zasavje. Že samo ime pove, da ne glede na sedež pokrivajo celotno Zasavje, od Hrastnika pa vse do Litije. S tem projektom so pridobili sredstva, ki se določajo na letni ravni in omogočajo delovanje točke kot tudi posamezne dogodke. Skozi vsako leto namreč v sodelovanju z različnimi partnerji organizirajo številne dogodke, aktivnosti, prireditve, kvize, ipd., ki prebivalce ozaveščajo o sami Evropski uniji, o njenih vrednotah in politikah.
Obenem pa so na voljo vsak dan od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, za vprašanja o sami uniji, pravicah in priložnostih, ki jih ta ponuja, in še kaj. Kontaktirate jih lahko preko telefonske številke (0)1 320 60 85, e-naslova europedirect@krc-hrastnik.si ali kar osebno v prostorih Mladinskega centra Hrastnik, na Naselju Aleša Kaple 9a. Za vsa nadaljnja dogajanja pa vabijo, da všečkate njihovo Facebook stran Europe Direct Zasavje, kjer boste našli najbolj ažurne informacije.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook