KD Priden možic: Gori na gori gori | Rdeči Revirji

KD Priden možic: Gori na gori gori

Sobota, 23. 5. 2024, ob 20:30 uri, park »Rdeči revirji« za Log 7

ulična instalacija, performens, premiera

Ne malokrat smo bili priče goram na kup zmetanega pohištva sredi ulice, čakajoč na kosovni odvoz materiala. Omare, mize, stoli, postelje, predali… Vsi ti leseni pričevalci, nekoč aktivni naseljevalci nekega doma, sedaj tiho in potrpežljivo čakajo na svoj konec. A ponoči oživijo, skozi špranje, odprtine, vrata, vrejo na plano svetlobni žarki, ki na mnogotere načine osvetlijo njihovo preteklost in zažarijo ter nemo šepetajo svoje zgodbe.

Gori na gori gori je večžanerski dogodek, v katerem spremljamo zgodbe umetnikov, ki se spopadajo z izzivi sodobnega sveta. Polne so skrivnosti in magije, slavijo umetnost in življenje, hkrati pa aktualizirajo dogodke, ki se dogajajo okoli nas.

Kresničke sta konceptualni-pank-družbenokritični-satiričnocinični-twopeople band. Tako kot kresnice s svojo razžarjeno zadnjo platjo razsvetljujejo poletne noči nočnim vandrovcem, tako tudi Kresničke z glasbo in nekajbesednimi besedili nizata hit za hitom. “Soseda mi najeda”, “Valuk” “Socialistič’n drek”, “Demokracija”, “Haludovo “ in “Ratas!! so zgolj najbolj všečni v množici hitov.

Performens Preveč mene se skriva v svetu, preveč sveta se skriva v meni, nas popelje v svet domišljije in sanj. Avtorica v telesu išče pristnost in prvinskost, ki je z mislijo ne doseže. Po filozofiji buta je hrbet pravi jaz, ki lahko govori zgodbo, brez da se izgublja v besedah in razlagah.

Ustvarjalci in izvajalci:

Instalacija: Gregor Kuhar

Kresničke: Goran Završnik, Anja Bezlova Završnik

Performens: Anamaria Bagarić

 

Objavljeno v Hrastnik, Uncategorized

Facebook