Društvo Trbovlje Novomedijsko Mesto: Deus Machina Theater in NeuroRobotTheater | Rdeči Revirji

Društvo Trbovlje Novomedijsko Mesto: Deus Machina Theater in NeuroRobotTheater

Četrtek, 23. 5. 2024, ob 9.00 uri, pred Osnovno šolo narodnega heroja Rajka Hrastnik

preformans

Zgodba predstave je postavljena v prihodnost, ko je postala reka Sava zelo onesnažena zaradi nepremišljenih človeških dejanj, življenje v njej pa je ogroženo.

V predstavi lutka Robotnica, ki jo vodi robotska roka Yaski, z drugimi vodnimi živalmi poskuša rešiti svoj dom.

Projekt Deus Machina Theater združuje inovativnost industrijske robotike ter čar lutkarstva v izjemno vizualno in gibalno doživetje. Središče projekta predstavlja performans, ki vključuje interakcijo med precizno in močno industrijsko robotsko roko z marionetno lutko Robotnico.

Napovednik: https://youtu.be/skL5OpqVokg

Marionetne lutke so že stoletja privlačna umetniška oblika, ki združuje gib in animacijo, hkrati pa zahteva spretnosti lutkarjev za oživljanje teh lutk. S projektom želimo razširiti meje tradicionalnih gibalnih vzorcev, tako da bo robotska roka MotoMini sposobna upravljati posebne 3D tiskane marionete. S tem bomo odprli nove možnosti za ustvarjalnost v lutkovnem gledališču. 

Sodelujoči na projektu:

Nosilec projekta: Društvo Trbovlje novomedijsko mesto Produkcija: Maša Jazbec, Špela Ulaga (Društvo marionetno gledališče Jurček), Aleksander Klemenčič,  Tatjana Gostimirović (3D tisk), Žan Rajšek, Katapult Robotika

 

Objavljeno v Hrastnik, Uncategorized

Facebook