Ženski pevski zbor KD Svoboda Dol pri Hrastniku | Rdeči Revirji

Ženski pevski zbor KD Svoboda Dol pri Hrastniku

Četrtek, 23. 5. 2024, ob 18:15 uri, ploščad pred delavskim domom

nastop

Ženski pevski zbor KD Svoboda Dol pri Hrastniku deluje neprekinjeno vse od aprila leta 1979, kar je redkost za ženske zbore. Zbor je septembra 2021 ponovno prevzela prof. Simona Weber Goljuf. Pod njeno taktirko trenutno poje 20 pevk. Zbor se vsako leto predstavi s samostojnim koncertom, se udeleži občinske revije pevskih zborov in tradicionalnega pevskega tabora v Šentvidu pri Stični, ter sodeluje na občinskih kulturnih prireditvah. Zbor je leta 2019 praznoval 40-obletnico neprekinjenega delovanja in ob jubileju prejel srebrno občinsko nagrado, ter nagrado JSKD.
Pevke se odzovejo vsem vabilom raznih društev, krajevnih skupnosti, pojejo na otvoritvah raznih objektov, proslavah, prireditvah humanitarnih organizacij, v domu ostarelih in še bi lahko naštevali.
V vseh teh letih je zbor prejel številna priznanja na kulturnem področju. Pevke se zavedajo, da prepevanje v zboru ne služi samo njim, ampak s svojim delom ohranjajo tradicijo zborovstva v domačem kraju, ter širijo lepo slovensko pesem med krajane in v širsi kulturni prostor.

Objavljeno v Hrastnik, Uncategorized

Facebook