Jasna Dvornik, gledališka skupina OŠ Ivana Kavčiča iz Izlak, Zasavski čudež, gledališka igra | Rdeči Revirji

Jasna Dvornik, gledališka skupina OŠ Ivana Kavčiča iz Izlak, Zasavski čudež, gledališka igra

Petek, 26. 5. 2023, ob 10.00 uri, Delavski dom

gledališka igra za OŠNHR

Gledališka igra učencev OŠ Ivana Kavčiča z Izlak, ki je nastala na osnovi istoimenske pravljice avtorice Jasne Dvornik.
Jasna Dvornik je napisala tudi dramsko besedilo, k režiji pa je povabila učiteljico Marijo Ribič, s katero sta pri gledališki dejavnosti sodelovali že pred leti v podružnični šoli.

Igra govori o treh zasavskih vilinkah, Hrastici, Trbovčici in Zagorčici. Sprva so bile dobre prijateljice. Skupaj so preživljale čas na rečni obali reke Save, nato pa se nekega dne pričele prepirati, katera je boljša. Šele, ko se je njihov prijatelj Perkmandeljc znašel v nesreči, so spoznale, da morajo združiti moči, da ga rešijo in da so prepiri povsem odveč. Nauk pravljice: SKUPAJ SMO MOČNEJŠI. V pravljici je uporabljen zasavski žargon, prav tako pa tudi glasba domačih zasavskih skupin.

Prav zaradi dobrega sodelovanja so se mnogi danes nastopajoči učenci z veseljem priključili gledališki skupini. Mladi gledališčniki so vadili v okviru dejavnosti razširjenega programa. K sodelovanju so povabili tudi mentorje in učence ostalih dejavnosti: mlade tehnike, likovnike, plesno skupino. Prav tako pa so se k izvedbi igre priključili tudi mladi gledališčniki podružnične šole, saj ob takem sodelovanju razvijajo pripadnost šoli, katero bodo obiskovali čez nekaj let. Vodilo gledališke skupine in šole je zagotovo identičen sporočilu pravljice in gledališke predstave: SKUPAJ SMO MOČNEJEŠI IN PREMIKAMO GORE, ČE JE TREBA.

 
 
Objavljeno v Uncategorized

Facebook