Aparateatar (BiH), 3Bees/ 3B’s | Rdeči Revirji

Aparateatar (BiH), 3Bees/ 3B’s

Sobota, 27. 5. 2023, ob 20.30 uri, kompreshaus

glasbeno gledališki performance

Tri odlične umetnice: Belma Alič, violončelo, Belma Šarančić, harmonika, Belma Lizde-Kurt, glas, nam v svojem glasbeno-gledališkem nastopu prinašajo ezoteričen, pretresljiv zvok, poln čustev in presenečenj. Pripovedujejo zgodbo o planetu Zemlja, izginotju čebel, apokalipsi, o Bogu, o vojni, o miru, o izgubi empatije.
Predstava temelji na poeziji, klasičnih in modernih kompozicijah za violončelo in harmoniko, alternativnem rocku, tradicionalnih zvokih z vsega sveta: Nigel Osborne, Yuji Takahashi, Radiohead, Toshio Hosokawa, Caetano Veloso, Arctic Monkeys, G. Grumberg, Č. Miloš, A.P. Čehov itd. Fon, ki prihaja iz 3 Belme, izraža tisto, kar se ne da povedati in o čemer je nemogoče molčati. To je zvok, ki zadene srce. Ena od dobrih stvari pri glasbi je, da ko te udari, ne čutiš bolečine, ampak užitek.
Koncert tj. predstava je vedno ob posebnih svetovnih dnevih; ohranjanje narave, dan čebel, solidarnost s Palestino in se predvaja v opustošenih dvoranah, ki simbolično odražajo opozorilo človeštvu, naj začne živeti v sožitju z naravo, proti uničevanju in naj ne pristane na konec sveta.
Predstava ima fleksibilno formo in občasno predstavlja druge umetnike, glasbenike, plesalce, igralce, ki obstoječo formo obogatijo s svojim osebnim pečatom.

Projekt, ki se zavzema predvsem za zavedanje človeške vrste o nujnosti počlovečenja sebe v odnosu do drugih in do planeta Zemlje,
je avtorsko delo štirih umetnic:

Belma Alić – violončelo
Belma Šarančić – harmonika
Belma Lizde Kurt – igralka
Aleš Kurt – direktor

Objavljeno v Uncategorized

Facebook