Teatro Matita & MCLU Koper, Matija Solce, Fran Levstik: Mesarica | Rdeči Revirji

Teatro Matita & MCLU Koper, Matija Solce, Fran Levstik: Mesarica

Sobota, 27. 5. 2023, ob 19. uri, park »Rdeči revirji« za Log 7

intermedijski lutkovni kabaret

Foto: Miha Fras

Mesarica je intermedijski kabaret po motivih pripovedke Martin Krpan z Vrha Frana Levstika, ki to kultno zgodbo razmesari in na novo postavi, pri tem pa se peterica animatorjev, igralcev in glasbenikov namesto v nekdanjo cesarsko prestolnico zapelje v osrčje notranjske gostilne.
Vsestranski performerji reinterpretirajo znano Levstikovo pripoved, njene motive pa postavijo v novi kontekst in jih sestavijo v dinamično kompozicijo, prepleteno s harmoniko, rockom, situacijsko komiko, specifičnimi predmeti, natančno izdelanimi lutkovnimi elementi ter z improviziranimi pasažami. Intermedijski lutkovni kabaret Mesarica je interaktivna, sproščena in hkrati kompleksna družbenokritična predstava, v kateri se edinstveno stapljajo prvine alternativne konceptualne umetnosti in podeželske veseloigre.
Mesarica je najnovejša stvaritev Matije Solceta, potujočega lutkarja, igralca, glasbenika in režiserja, ki s svojimi predstavami iz kovčka in s harmoniko osvaja lutkovne odre. Njegov Teatro Matita se osredotoča na raziskovanje gledališča predmeta, ki sega od uporabe vsakdanjih predmetov do uprizarjanja s kostmi. Uprizoritve Teatra Matita so gostovale po vsem svetu in na mnogih ključnih festivalih.

Gostuje: Teatro Matita in MCLU Koper, junij 2021
Režija in Glasba: Matija Solce
Scenografija: Larisa Kazić
Izdelava lutk: Brane Solce, Sanja Fidler
Izvedba: Filip Šebšajevič, Miha Arh, Miha Razdrih, Matija Solce, Tines Špik
Kategorija: odrasli

Objavljeno v Uncategorized

Facebook