Društvo Marionetno gledališče Jurček: Volk in kozlički | Rdeči Revirji

Društvo Marionetno gledališče Jurček: Volk in kozlički

Nedelja, 5.6. 2022, ob 15.30 uri, Delavski dom
 
marionetna lutkovna predstava

Društvo Marionetno gledališče Jurček iz Hrastnika ohranja tradicijo knapovskih marionet, a za novo premierno predstavo so izdelali povsem nove lutke. Tokrat so za najmlajše pripravili pravljico z naslovom Volk in kozlički, eno izmed najbolj znanih pravljic iz čudežnega sveta bratov Grimm, ki je aktualna tudi v zadnjem času, ko na otroke prežijo zlobneži, ki želijo izkoristiti njihovo lahkovernost.

Nekoč je živela mati koza, ki je imela sedem kozličkov. Nekega dne je morala oditi v trgovino, da bi kupila hrano, toda pred odhodom je otroke opozorila, da se morajo med njeno odsotnostjo paziti volka. Volk je predstavljal nevarno žival, ki jih lahko požre, toda otroci bi ga lahko prepoznali po črnih šapah in hripavem glasu.

Kako so kozlički pregnali volka, boste izvedeli v predstavi, pridite mi vas komaj čakamo…

 

Po premieri lutkovne predstave Društva Marionetno gledališče Jurček: Volk in kozlički, ki bo potekala v Delavskem domu Hrastnik v okviru festivala Rdeči Revirji 2022, so pripravili prav posebno doživetje v virtualnih očalih. Nastala VR izkušnja je posneta s pomočjo najnovejše tehnologije 360-stopinjskega videa ter prikazuje inovativen način dokumentiranja lutkovne predstave in arhiviranja kulturne dediščine.

RUK DDTLab in Društvo Marionetno gledališče Jurček

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14