Ustvarjanje virtualnega sveta v aplikaciji cospaces edu in doživetje v VR očalah | Rdeči Revirji

Ustvarjanje virtualnega sveta v aplikaciji cospaces edu in doživetje v VR očalah

Sobota, 4. 6. 2022, ob 11.00 uri, galerija Delavskega doma

kreativna delavnica

Na delavnici bodo praktično prikazali uporabo računalniške aplikacije CoSpaces Edu. Najprej ustvarjanje 3D kreacije, nato pa v virtualnih očalih (Oculus Go) potopljeno raziskovanje svojega ustvarjenega sveta.

Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje je v okviru projekta “Mreža Centrov Raziskovalnih Umetnosti in Kulture” MCRUK zagnal Raziskovalni laboratorij DDT-RUK na področju kibernetike, virtualizacije, BCI sistemov in robotike.  Namen laboratorija je produkcija projektov, ki so na pre-sečišču med umetnostjo, znanostjo in novimi tehnologijami.

Laboratorij omogoča  regionalno, nacionalno in mednarodno povezljivost. V okviru družbenih inovacij za pametne tovarne se skozi robotizacijo postavljajo zahteve za humanizacijo tehnologije. Robotizacija predstavlja eno izmed ključnih vej napredka na začetku 21. stoletja. Razvoj gre v smer vse večje avtonomnosti, fleksibilnosti in trajnosti. Tako sodoben »Stroj« ni namenjen samo mehanskemu izvrševanju ene same funkcije, temveč postaja vse bolj samostojen akter, namenjen reševanju kompleksnih problemov, pred katere je postavljen posameznik, gospodarstvo, družba in človeštvo. Razvoj robotike je tako v resnici vse bolj razvoj vmesnikov med človekom in robotom, umetno inteligenco.

Objavljeno v Uncategorized

Facebook