Flota zavod, Kino Šiška: Žigan Krajnčan, FUSION REACTOR | Rdeči Revirji

Flota zavod, Kino Šiška: Žigan Krajnčan, FUSION REACTOR

Sobota, 4. 6. 2022, ob 19.00 uri, park »Rdeči revirji« za Log 7

plesni koncert

Foto: Jan Pirnat

Žigan Krajnčan je na svoje plesno ustvarjanje opozoril že v dvojcu Alien Express, ki je z značilnim slogom spajanja urbanih plesnih praks, hip hopa in sodobnega plesa, prepričal tudi mednarodno plesno mrežo Aerowaves in gostoval na mnogih odrih v tujini, od sosednjih držav pa vse do Danske, Francije, Kitajske in Brazilije.

Skozi vrsto projektov je Žigan razvijal tudi svojo glasbeno-vokalno vizijo lastnih del, ki se je začela organsko zlivati s plesnim izrazom skozi solo projekt Zlitje s samim seboj in dozorevala skozi vrsto koncertov.
Žigan se svojega ustvarjanja in predstavljanja del loteva brez predsodkov. Bil je eden prvih, ki je brez pretiranega prilagajanja svojega delovanja, prestopil ločnico med resno in popularno kulturo in požel izjemen odziv v oddaji Slovenija ima talent. S tem je naslovil pomembno kulturniško tabu temo in presegel ukalupljeno predstavo o umetnosti.
Nastanku plesnega koncerta Fusion Reactor je botrovalo razmišljanje o celostni umetnini, ki jo Žigan s sodelavci ustvarja v ravnovesju med spektaklom in improvizacijo, med jazzom in klasično glasbo, med reggaejem in hip-hopom, med sodobnim plesom in freestylom, med petjem in plesom, med posameznikom in ekipo. V plesnem koncertu se združujejo različni načini predstavljanja od koncerta pa vse do performansa in plesne predstave.
Žigan svoj navdih črpa iz sodelovanja z izjemnimi posamezniki, vrhunskimi soustvarjalci ter verjame, da je tako sodelovanje predpogoj za razvoj posameznika, ki lahko s svojo rastjo spreminja sebe in s tem posledično tudi svet.
Kot napoveduje že naslov Fusion Reactor, gre za projekt združevanja izrazov in slogov pod vodstvom Žigana Krajnčana, v katerem z lastno avtorsko glasbo in plesom, s skupino ustvarjalcev potuje med številnimi žanri, kot so funk, hip-hop, reggae, jazz in klasika. Fusion Reactor tako simbolizira spoj in kreativno reakcijo ljudi in idej na odru, je večžanrski plesni koncert, ki pretvarja majhno količino mase v veliko količino energije.
 

Foto: Urška Bojkovac

 
Vokal, ples, glasba: Žigan Krajnčan
 
Klaviature: Marko Črnčec
 
Bas: Miha Koren
 
Bobni: Žiga Smrdel
 
Plesalec: Bor Prokofjev
 
Spremljevalni vokali: Patricija Škof in Klara Klasinc
 
Produkcija: Flota, zavod, Murska Sobota
 
Koprodukcija: Kino Šiška, Flota Ljubljana
 

Foto: Sunčan Stone

Objavljeno v Uncategorized

Facebook