Točka Europe Direct Zasavje, interaktivni kviz in informacije | Rdeči Revirji

Točka Europe Direct Zasavje, interaktivni kviz in informacije

Petek, 3. 6. 2022, ob 18.00 uri, ploščad pred delavskim domom

interaktivni kviz in informacije

Točka Europe Direct Zasavje je kot partnerska organizacija Evropske komisije v Sloveniji svojo pot začela v lanskem letu. Na stojnici boste na interaktivnem kvizu lahko preverjali svoje znanje o Evropski uniji, kaj novega pa boste sproti tudi izvedeli.

Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem KRC Hrastnik je v lanskem letu pridobil eno izmed šestih EUROPE DIRECT točk v Sloveniji in s tem postal partnerska organizacija Evropske komisije v Sloveniji.

S 1. majem 2021 je tako v Hrastniku, s sedežem v Mladinskem centru, odprta točka EUROPE DIRECT Zasavje. Že samo ime pove, da bomo ne glede na sedež pokrivali celotno Zasavje, od Hrastnika pa vse do Litije. S tem projektom smo pridobili sredstva, ki se določajo na letni ravni in omogočajo delovanje točke kot tudi posamezne dogodke. Skozi leto bomo namreč v sodelovanju z različnimi partnerji organizirali številne dogodke, aktivnosti, prireditve, kvize, ipd., ki bodo prebivalce ozaveščali o sami Evropski uniji, o njenih vrednotah in politikah.

Obenem pa bomo na voljo vsak dan od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, za vprašanja o sami uniji, pravicah in priložnostih, ki jih ta ponuja, in še kaj. Kontaktirate nas lahko preko telefonske številke (0)1 320 60 85, e-naslova europedirect@krc-hrastnik.si ali kar osebno v prostorih Mladinskega centra Hrastnik, na Naselju Aleša Kaple 9a. Za vsa nadaljnja dogajanja pa vabimo, da všečkate našo Facebook stran Europe Direct Zasavje, kjer boste našli najbolj ažurne informacije.

https://www.europedirect.si/

https://www.facebook.com/EuropeDirectZasavje

Jasmina Janjić, vodja točke
Objavljeno v Uncategorized

Facebook