Fluid balance & Odtiz: A ti je že kdo reku, da si čud’n? | Rdeči Revirji

Fluid balance & Odtiz: A ti je že kdo reku, da si čud’n?

Nedelja, 5. 6. 2022, 16.30 uri, park »Rdeči revirji« za Log 7

ulični performans 

Idejo omejenosti in nezmožnosti  – čudnosti skozi predstavo postopno transformirajo v njeno nasprotje, ki je možno le v specifičnih pogojih, le ob edinstvenih priložnostih. Če povsem posplošimo in hkrati konkretiziramo, se v predstavi ukvarjajo z raziskovanjem, preseganjem lastnega telesa, njegovih funkcij, zmožnosti, pri čemer nas bo temeljno navdihovala basen o orlu, izleženem med kokošmi. Kako naj človek ve, česa je sposoben, če tega ne more misliti in posledično niti poskusiti.

V performansu bodo principi fizičnega gledališča, plesa in capoeire, spleteni v vsakdanjo zgodbo srečanj in situacij, ki nastanejo, ko naša čutila zaznajo čudnost oz drugačnost.

Mentorja: Katjuša Kovačič, Nikola Orešković

Nastopajo: Mija Pungeršič, Katjuša Kovačič, Nikola Orešković

O ekipi: Koncept  Zavoda za izobraževanje in inkluzijo ODTIZ je ustvariti stičišče priložnosti za aktivno oblikovanje življenja posameznika z invalidnostjo, ter njegov osebni, socialni in karierni razvoj. 

Koncept Fluid balance-a je poučevanje in nastopanje na področju gibalnih veščin, demistifikacija odra in platforma, kjer se lahko izražajo različni ustvarjalci. 

Linki:

Facebook:

https://www.facebook.com/capoeira.ljubljana

https://www.facebook.com/creativeacrobatics

https://www.facebook.com/zavod.odtiz

Instagram:

@fluidbalance  

@zavododtiz  

@katjusa.capoeira   

@nikolacreativeacrobatics

@capoeira.ljubljana

foto: Nikola Orešković

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14