Vitkar zavod, Branko Potočan, Rose med zvezdami | Rdeči Revirji

Vitkar zavod, Branko Potočan, Rose med zvezdami

Sobota, 26. 6. 2021, ob 18.00 uri, park in otroško igrišče za Log 7

plesna cirkuška predstava

Po številnih poskusih se Rose odpravi med zvezde. Bolj po naključju, v bistvu se njen obisk gledališča spremeni v potovanje z raketo med zvezde, kjer doživi spektakularno pustolovščino. Rose med zvezdami je pravzaprav zgodba o kulturalizaciji vesolja in vesoljskih potovanj. Žanr predstave je znanstveno fantastični cirkuški kabaret, potovanje klovna Rose po ogromni vesoljski ladji, ki lahko predstavljajo tudi človeške možgane. Poveljnik, povezovalec, nečimrni atraktor in samovšečnež Maestro Gorsky, ki se pojavlja med njenim potovanjem, ja skupek človeških lastnosti, med katerimi pa kljub vsemu ne manjka vedoželjnosti in drznosti raziskovalca.

Projekt je odziv na, v zadnjem času, povečano zanimanje za raziskovanje vesolja, kar je v osnovni zagotovo pozitivni trend. Enako  velja za raziskave na področju umetne inteligence, združevanje tehnologije in kulture. A v nobenem primeru ne smemo pozabljati na človeškost, civilizacijske in moralne vrednote

Projekt združuje zračne discipline, bogato dediščino zračnega plesnega teatra Fourklor in Zavoda Vitkar, poetiko klovnade in nedpredvidljivost prvin improvizacijskega in uličnega gledališča.

 

Ustvarjalci in izvajalci: Branko Potočan, Kristina Martinc, Nina Grguraš, Katarina Krapež, Anamaria Bagarić, Tajda Podobnik, Tini Rozman, Veronika Valdes.

 

 

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14