Improške: Stereobabe | Rdeči Revirji

Improške: Stereobabe

Petek, 24. 5. 2019, ob 10.15. uri, Park Dr. Janeza Drnovška Zagorje (pri poldnevniku)

Predstava 

Stereobabe je improvizacijska predstava kolektiva ImproŠke, v kateri se avtorice sprašujejo o ženskih stereotipih in jih s pomočjo predlogov občinstva naslovijo. Jemljejo jih kot izhodišče kratkih prizorov, v katerih jih osvetlijo z nove plati. V predstavi tako subvertirajo posamezne stereotipe in jih umestijo v nepričakovane situacije in odnose, da presežejo zamejenost normativnih (spolnih) vlog.
Avtorice s predstavo izzivajo trdožive in presežene podobe ženskosti in jih s tem v gledališki maniri dekonstruirajo. Z uporabo improvizacijskih strategij sodelujejo z občinstvom, ki bistveno vpliva na vsebino predstave. Vsaka nova izvedba je presenečenje, jamčimo le naslednje: čaka te veliko emancipatornega smeha in zabave.
ImproŠke so odprta, nehierarhično organizirana skupina improvizatork, ki deluje pod okriljem Društva IMPRO. V okviru skupine raziskujejo vprašanja spola in se lotevajo različnih projektov, kjer se poigravajo s subverzijo. ImproŠke članicam predstavljajo varno skupnost, v kateri lahko raziskujejo, se razvijajo, preizkušajo svoje meje in iščejo različne oblike izraza skozi improviziran performans. Članice so se srečale leta 2014 na navdihujoči delavnici o spolu v gledališki improvizaciji, se povezale in aktivirale, od takrat pa so izvedle več produkcij, nastopile na festivalih Rdeče zore, Igraj se z mano in Goli oder, vsak mesec jih lahko prideš gledat v Skladovnico. 
Zasedba:
Zamisel in nastop: Teja Bitenc, Eva Jus, Mistral Majer, Sara Šoukal, Tanja Matijašević, Špela Setničar, Olivija Grafenauer, Živa Ahac
Članice skupine so še: Katarina Veselko, Urša Strehar Benčina, Maja Predalič, 
Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

Objavljeno v Uncategorized

Facebook