Cirkusarna NaokROG, Rutina | Rdeči Revirji

Cirkusarna NaokROG, Rutina

Nedelja, 26. 5. 2019, ob 17.10. uri, ploščad pred Delavskim domom

Cirkuška predstava

Dva stola, dve vrvi, ena tkanina ter miza, ki ustvarja zvok. Trije karakterji iščejo pot iz nihanja med monotonim vsakdanom ter negotovim jutri. Jim bo uspelo ubežati vsakdanji rutini ali jih bo pot vlekla v vse večjo norost ponavljajočih se dejanj? Cirkuška predstava, nastala leta 2017, je zasnovana kot delo v nastajanju, ki se vsako ponovitev transformira in s tem dopusti organsko pronicanje vsakdana v kreacijo. Povezana je z atraktivnimi akrobacijami v zraku, žongliranjem s keglji, lovljenjem ravnotežja na vrvi, igranja z ravnotežjem na stolih

ter avtorsko multiinstrumentalno glasbo, ki jo lahko dojemamo kot ozadje ali glavni del predstave.

Cirkusarna NaokROG služi kot vadbišče različnih cirkuških in sorodnih veščin, ki temeljijo na medsebojni izmenjavi znanj, prav tako pa tudi kot gledališče, kjer si lahko zainteresirana javnost ogleda sadove teh vaj. Tu se izvajajo tudi delavnice različnih cirkuških veščin za ljudi vseh starosti in nivojev znanja. Sodeluje z različnimi umetniškimi skupinami in gosti glasbene nastope ter predavanja. Prostor ponuja zatočišče tudi potujočim cirkusantom, ki pridejo v Ljubljano nastopat ali pa so samo na poti. V zameno za pomoč v prostoru lahko tu vadijo, izmenjajo kakšen trik ali samo počivajo.

Njena dejavnost je dostopna vsem, saj temelji na prostovoljnem delu in prostovoljnih prispevkih. Dobrodošel je vsakdo, ki želi prostoru ponuditi roko, za delo ali vajo.

Več najdete na naslednji povezavi:

http://atrog.org/prostori/cirkusarna-naokrog

Objavljeno v Uncategorized

Facebook