Perica Jerković, Večer stand up komedije | Rdeči Revirji

Perica Jerković, Večer stand up komedije

Petek, 24. 5. 2019, ob 20.30. uri, ploščad pred Delavskim domom

Stand up nastop

Perica Jerković je eden najizkušenejših stand up komikov pri nas. V več kot 15 letih delovanja je zabeležil okrog 2000 nastopov v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Makedoniji in krajšo turnejo v Angliji.

Je reden gost vseh večjih festivalov stand up komedije v tem delu Evrope (Festival Panč Ljubljana, Festival Panč Zagreb, Lent Maribor, Standupfest Beograd, Instant ExYu in Opuč Podgorica). Izvedel je vrsto delavnic stand up komedije (Ljubljana, Koper, Velenje, Zagreb) in posnel dokumentarni film Leto, ki prikazuje leto dni v življenju stand up komika.
Največjo prepoznavnost je dosegel s celovečerno stand up komedijo Rojen v Jugi, svoj drugi solo šov je poimenoval Zgodovina selfi butla.

Nastopil je na “roastih” Vida Valiča in Lada Bizovičarja, kmalu pa se je na žaru znašel tudi sam. Z Gašperjem Bergantom in Boštjanom Gorencem – Pižamo je smeh izvabljal v komediji Brade.

 

ŽAN PAPIČ

Eden najobetavnejših stand up komikov mlade generacije, ki je prisoten na vseh pomembnejših stand up dogodkih. Na tekmovanju Stand up komik leta 2011 je osvojil drugo mesto. Oder je delil z imeni, kot so Jonas Žnidaršič, Rifle, Vid Valič, Matjaž Javšnik, Ranko Babič, Perica Jerković, Tin Vodopivec, Ivan Šarić itd. Napisal je scenarij za film Tak si in v njem odigral tri vloge. Na nacionalni televiziji je vodil oddajo Ambienti, na komercialni televiziji pa kviz. Vloga pogrebnika Tulja v komediji Buh pomagej je bila njegova prva gledališka vloga.

 

 

ALEŠ NOVAK

Aleš Novak je stand up komik nove generacije oz. drugega, tretjega vala stand up komedije pri nas. Po izobrazbi je … eh, koga zafrkavam, sam pišem to predstavitev, tretja oseba ednine ni potrebna. Po izobrazbi sem kemijski inženir, delal sem na Inštitutu Jožef Stefan, ampak se s tem področjem ne ukvarjam več. Sedaj me lahko spremljate v skeč oddaji Skečoholiki in v oddaji Štartaj, Slovenija! In pa na stand up odrih širom Slovenije … no, enkrat sem nastopil tudi v Grazu.

 

Objavljeno v Uncategorized

Facebook