Mermejita Circus AC, Mariana Blanco, Na laseh/Hair Hanging | Rdeči Revirji

Mermejita Circus AC, Mariana Blanco, Na laseh/Hair Hanging

Petek, 24. 5. 2019, ob 18.30. uri, park in otroško igrišče za Log 7

Ulični nastop

Sodobna cirkuška točka predstavlja interakcijo med žensko in zemljo ali suhimi listi, ki v tem primeru predstavljajo bistveni naravni element. Dogajanje kaže na ples med njimi, skozi katerega lahko občutimo močno povezavo, ki nas združuje z Naravo. Obešena za lase raziskuje gibanje in občutke, ki jih povzroči ena sama točka obešenja: krhkost in moč las.

Mariana Blanco Arias je cirkuška umetnica in kulturna promotorka. Rojena je 28. maja 1977 v Montevideu v Urugvaju in prebiva v Oaxaci v Mehiki od leta 2008. Od leta 2006 se profesionalno ukvarja z ustvarjanjem in interpretacijo sodobnega cirkusa, specializirana je za zračne discipline: obroč, tkanine, steber, trapez ipd. Od leta 2007 sodeluje z Nicolásom Sandovalom in predstavlja duo na festivalih in umetniških produkcijah v Urugvaju in Mehiki kot Circo Atayde.

Od leta 2009 skupaj z Miriam Edo in Nicolásom Sandovalom tvorijo skupino Mermejita Circus AC, s sedežem v Mazunteju, Oaxaca.

Projekt, ki se nadaljuje vse do danes, deluje kot ustvarjalna platforma za različne predstave skupine kot tudi cirkuški prostor za usposabljanje. Od leta 2011 je soorganizatorka Mednarodnega festivala cirkusa v Mazuntu v osmih izdajah do danes.

Več pa še na spletnih straneh:  https://www.marianablancoarias.com/?fbclid=IwAR08V_rk6RyLhF55BpiomoOSwkxYsfdDbiPmYjA86kOEvki1YJ90iP6C1hU

https://www.mermejitacircus.com/

Objavljeno v Uncategorized

Facebook