ZASAVJE NOISEFEST INTERNATIONAL (2015) | Rdeči Revirji

ZASAVJE NOISEFEST INTERNATIONAL (2015)

ZASAVJE NOISEFEST INTERNATIONAL (2015) – Mednarodni festival eksperimentalnega zvoka in hrupaZNFI-Header-Red

ZNFI-logo

Zasavje Noisefest International (ZNFI) nam z zaporedno št. 2, ponovno prinaša (5. in 6. junija, v Trbovljah), zajeten nabor mednarodnih izvajalcev, ki se bodo razvrstili v prostorih rudarske vašhave. Festival je unikaten zaradi tega, ker združuje različne zvočne umetnike v isti prostor, kjer lahko pokažejo svoje zanesenjaštvo do eksperimentiranja z zvokom na takšne ali drugačne načine: od izvajalcev, ki uporabljajo doma narejene instrumente, do takšnih, ki ‘dramaturško’ in koreografsko poskrbijo za zvočno-vizualni performans.
Nabor zvočnih izvajalcev se v tem letu zajetno približuje št. 30, med njimi je npr. tudi legendarni japonski noise umetnik, Hiroshi Hasegawa (Astro), ter na drugi strani pionir noiserskih zvočnih posegov Batur Sonmez (Analog Suicide), oba prvič v Sloveniji in še par drugih noiserskih presenečenj, ki jim bomo priča. Za slednje to velja še posebej, za nizozemske Fckn’Bstrds, ki uporabljajo predvsem odpadni material/prijazne odpadke in z njimi v različnih doma narejenih kostumih, povsem sprevračajo klasično pojmovanje resne ‘glasbe’ in vsega kar je povezano z pojmovanjem le-te.

ZNFI 2015_plakat_web-2Še nekaj ostalih izvajalcev:
Mimi Kawouin (FR), Pascal Cretain (GR), Manuel Knapp w/ Daniel Buess (AUT/CH), Brgs (SI), Dona Ferentes (IT), Autopsy Mayhem (BE), Purgist (PL), Kopropraxilla (DK), SBAR w/ Aphra Tesla (SI), MAAAA (Karelia/PL), Theremidi Orchestra (SI), Olga Szymula (DK), Dry Greed (UK) Gravhund (DK) itd.

ZNFI bo v tem času sodeloval tudi s festivalom Rdeči revirji, ki se bo odvijal v istem časovnem terminu, kar pomeni, da se bo v skupni kolaboraciji, v prostorih vašhave, zgodil še dodaten umetniško-zvočni poseg.

 

 

Povezave:

http://znfi.org/

https://www.facebook.com/ZasavjeNoisefestInternational

Facebook

Twitter #revirji14