Zasavski godalni orkester Poco meno mosso | Rdeči Revirji

Zasavski godalni orkester Poco meno mosso

Petek, 23. maj 2014 ob 21. uri, Ploščad pred Delavskim domom Hrastnik

Koncert

Zasavski godalni orkester Poco meno mosso, foto: Špela Pavlič KosZasavski godalni orkester Poco meno mosso deluje uspešno že enajsto leto. Zasedbo sestavljajo bivši in nekaj sedanjih učencev zasavskih glasbenih šol. Z ustanovitvijo tega orkestra so tako učenci godal v Zasavju dobili možnost nadaljevati z igranjem v orkestru tudi po končani nižji glasbeni šoli.

Orkester sestavlja štirinajst godalcev, pri rokerskih skladbah pa se jim pridružita še basist in bobnar. Umetniški vodja je Katja Mikula, koncertni vodja pa Edin Okić, ki študira violino na Glasbeni akademiji v Gradcu.

Orkester se letno predstavi na samostojnem koncertu, za katerega vsakokrat izberejo drugačno zvrst glasbe. Tako so pripravili koncerte klasične glasbe po različnih glasbenih obdobjih, koncert filmske glasbe, sodelovali so tudi na reviji godalnih orkestrov ter na mnogih prireditvah, sami ali v družbi različnih pevskih in glasbenih skupin.

Igrajo predvsem klasično, popevkarsko in filmsko glasbo, zaradi mladih v orkestru pa tudi rockersko glasbo, kar je za poslušalce godalnih orkestrov mogoče malce nenavadno.

Več informacij najdete na Facebook strani.

Facebook