Delavnica: Sodobni cirkus: Ples na tkanini | Rdeči Revirji

Delavnica: Sodobni cirkus: Ples na tkanini

Od srede 21. maja do petka 23. maja 2014 (med 17. in 18.30 uro), v parku za Log 7 v Hrastniku (v primeru dežja: dvorana Delavskega doma Hrastnik)

Delavnica plesa na tkanini

Sodobni cirkus je kulturni fenomen nove dobe, ki se je že pred letu odmaknil od tradicionalnega cirkusa in naredil velik korak v smeri performinga. Namesto gole fascinacije nad telesom in njegovimi zmožnostmi je spektakel zamenjala živa in neposredna igra, ki je upoštevala ter slonela na sodobnih gledaliških praksah.

Sodobni cirkus: Ples na tkanini

Sodobni cirkus: Ples na tkanini

Cirkus je v svojem bistvu ohranil željo po odkrivanju neznanega, ki je zahtevala visoko stopnjo kreativnosti. S svojo domiselnostjo in svežino je sodobni cirkus navsezadnje sam vstopil v dvorano sodobnega gledališča in postal ena od nepogrešljivih sodobnih uprizoritvenih praks. Sodobni cirkus kombinira tradicionalni cirkuški artizem z gledališko, plesno in glasbeno umetnostjo, ter premika meje fizičnega in neverbalnega teatra, ter tako ustvarja nov prostor kreativnosti.
Sama narava, karakter sodobnega cirkusa, s koreninami nomadskega življenja, močno spodbuja mednarodno kulturno izmenjavo, sodelovanje, kulturo mladih, alternativno kulturo in se dotika amaterskih kulturno-umetniških praks.

Delavnica plesa v zraku na tkanini predstavlja osnovno stopnjo učenja akrobatskih prvin na svilenem traku. Mentorji bodo udeležence seznanili z osnovami plezanja in akrobacij po tkanini. Plezanje zahteva malce boljšo fizično pripravljenost, ker morajo udeleženci biti sposobni zadržati z rokami svojo lastno težo. Skupaj bodo izdelali krajšo koreografijo in jo predstavili na zaključku delavnice.

Udeleženci so lahko mladi s področja plesa ali gibalnega gledališča, pa tudi ostali brez vsakega plesnega predznanja.

Delavnica je brezplačna.

Za obvezno prijavo na delavnico uporabite spodnji obrazec.

Ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

captcha

Facebook

Twitter #revirji14