Krasen džumbus | Rdeči Revirji

Krasen džumbus

Petek, 17.5., ob 19.00, Mladinski center Zagorje

koncert

Krasen džumbus

Krasen džumbus

Koncert »Krasen džumbus« je rezultat v začetku letošnjega leta posnete kompilacije z istim imenom, na kateri se predstavlja devetnajst ustvarjalcev sodobne glasbe iz območja Zasavja. Namen izdane kompilacije, ki je nastala v organizaciji Vlada Poredoša, je drugačna in izvirna predstavitev Zasavja. Med posameznimi nastopi glasbenih skupin bo obiskovalcem dih jemala Dana Auguštin z akrobatskimi točkami na svilenem traku.

Nabor različnih izvajalcev na Festival Rdečih Revirjev vnaša novo dimenzijo glasbene ustvarjalnosti, podkrepljeno z veliko mero kreativnosti, katere produkt so izvirne avtorske skladbe. S svojimi glasbenimi performansi bodo postregli Terminal Disease, Kvazi Cirkus, Koala Voice,  Bajta 13, Five_D, Mujke, Fallen Idea, Chaosstar in Icarus Down.

O izvajalcih:

Terminal Disease, metalska zasedba, ki ustvarja že od leta 1998. Skozi poslušanje njihove glasbe je možno slišati vplive različnih zvrsti – thrash, death, industrial, metalcore… In vse do funka. Udeležujejo se raznoraznih glasbenih dogodkov, tako jam session-ov, kot tistih, bolj izobraževalne vrste. Skupino sestavljajo Gregor Bovhan (vokal, kitara), Janez Grošelj (bobni) in Kristian Buovski (bass).

Kvazi Cirkus, »novo, zanimivo, kontroverzno in nenavadno«, kot svoje pretežno punkovsko glasbeno ustvarjanje označujejo člani skupine. Njihovi začetki segajo približno šest let nazaj, zasedba pa se je od takrat nekoliko spremenila. Danes skupino sestavljajo Tadej Ojsteršek (bas kitara), Aleš Ojsteršek (bobni), Vili Groboljšek (kitara) in Nejc Kresnik (vokal).

Koala Voice, skupina, ki ustvarja nekje od konca leta 2010 v tem trenutku trdi, da »še ne upa« poenotiti mnenja glede zvrsti izvajanje svoje glasbe. Jadrajo med alternativnim rockom, indie rockom in discom. Skupino sestavljajo Manca Trampuš (kitara, vokali), Domen Holc (kitara), Miha Prašnikar (bobni) in Tilen Prašnikar (bas).

Bajta 13, Five_D in Mujke, zagnani zasavski hip- hoperji, ki navdih za svoja bogata besedila in glasbo črpajo iz vsakdanjega življenja.


The Fallen Idea, zasedba, začinjena z mešanico punck rocka, ska punka in pop punka. Začetke zapisujejo v leto 2009, ko so se združili trije glasbeni navdušenci s ciljem, da ustvarjajo glasbo, ki bi spominjala na Nofx, Green day, Less than jake in podobno. Skupino danes sestavljajo štirje člani: Aljoša Renčof (kitara, vokal), Mitja Kovač (bas kitara, vokal), Marni Košak (kitara) in Luka Kopušar (bobni).

Chaosstar, ena izmed redkih slovenskih rockovsko- metalskih glasbenih skupin, ki svojo energijo poleg igranja usmerjajo tudi v humanitarne projekte, saj so namreč pobudniki in organizatorji vseslovenske akcije »Manj sveč za manj grobov«. Skupina je nastala leta 2004, v letu 2009 so izdali album z naslovom »Lifetime«, v lanskem letu pa še singl »Sick in the head«. Zasedbo sestavljajo Matic Nareks (vokal), Vasja Beast Čepič (kitara), Dare D-Evil Ramot (bas) in Primož Jelševar (bobni).

Icarus Down, skupina, ki stavi na mešanice alternative in indie rocka, kritiki pa njihovo glasbo opredeljujejo kot alternativni in post rock, emo, hardcore. V letu 2007 so izdali album »Contortions, mood swings and the inevitable decay of relationships«, v letu 2008 »Analog«, leto kasneje pa še album »Digital«. Prvotna zasedba, ki je začela ustvarjati leta 2004, je danes nekoliko preoblikovana- sestavljajo jo Domen Učakar (bas, synth), Jure Zdovc (kitara), Jaka Tavš (bobni), Alan Jančič (kitara), Tomaž Mihelc (vokal).

Facebook