Trije krasni izleti | Rdeči Revirji

Trije krasni izleti

Pohod v Perkmandeljčevo kraljestvo

Sobota, 18. maj 2013, ob 9.00 uri

Izlet bo obiskovalce popeljal v Perkmandeljčevo kraljestvo. Tu si bodo obiskovalci lahko ogledali rudniška bogastva Zasavja, katerega varuje zasavski škrat Perkmandeljc. Popeljali se bodo z rudarskimi hunti po prepletenih rovih rudnika Trbovlje Hrastnik. Prijave zbiramo do 15. maja.

Zbor za izlet je pred upravno zgradbo rudnika v Hrastniku ob 9.00 uri. Izlet traja dobre tri ure. Za varnost, zaščitno obleko in čelado poskrbi izvajalec. Pohoda se lahko udeležijo starejši od 18 let, ki nimajo zdravstvenih omejitev.

Ogled kmetije Zeliščni vrt Cvetka

Petek, 24. maj 2013, ob  9.00 uri

Izlet bo obiskovalce popeljal na kmetijo Zeliščni vrt Cvetka, ki je poznana kot dišeča oaza v hrastniških Čečah, saj imajo na svojem vrtu zasejane številne zdravilne rastline in dišavnice. Obiskovalcem bodo razkrili kako jih pravilno nabirati, iz njih pripravljati čaje, mila, tinkture in mazila, jih uporabljati pri peki peciva in kuhi. Prijave zbiramo do 20. maja.

Za varnost in zaščitno obleko poskrbi izvajalec.

Po stari vodni poti

Sreda, 29. maj 2013, ob 13.00 uri
Avanturistični izlet po reki Savi

Pričevanja, najdbe in zapiski jasno govore, da je čolnarjenje na Savi domovalo že pred tisočletji. Po stari vodni poti reke Save so s čolni prevažali vino, žito in drugo trgovsko blago, ali pa uprizarjali pustolovščine, kakršen je bil beg junaškega iskalca zlatega runa Jazona in njegove Medeje. Prijave zbiramo do 27. maja.

Za varnost, zaščitno obleko in čelado poskrbi izvajalec. Pohoda se lahko udeležijo starejši od 15 let, ki nimajo zdravstvenih omejitev.

Facebook

Twitter #revirji14