Vesna Lenić Kreže: Assemblage | Rdeči Revirji

Vesna Lenić Kreže: Assemblage

Petek, 24. maj 2013 – sobota, 1. junij 2013, ob 16.00, Mladinski center Trbovlje – likovna razstava

Torek, 21. maj – petek, 24. maj 2013, ob 16.00, Mladinski center Trbovlje – delavnica

umetniška delavnica

Vesna Lenić Kreže: Assemblage

Vesna Lenić Kreže: Assemblage

Otvoritev razstave izdelkov iz delavnice Assemblage. Razstava je rezultat štiridnevne delavnice, ki  poteka 21.- 24. maja 2013. Vodi jo akademska slikarka Vesna Lenić Kreže. Razstava izdelkov bo odprta do 1. junija 2013.

Assemblage je kiparska tehnika, ki vključuje kolaž različnih predmetov in ustvarja tridimenzionalno sestavljanko uporabljanih predmetov. V zgodovini umetnosti so umetniki, med njimi tudi Picasso, velikokrat hodili na smetišča in iskali različne zanimive predmete za svoje objekte. Assamblage je zelo svobodna umetniška disciplina in dopušča ogromno kreativnosti in inovativnosti. Je kolaž v prostoru. Ime je dobila po umetniku Jean Dubuffetu, ko je naredil kolaž iz kril metulja in mu dal ime »assemblages d’empreintes«.

 • Torek, 21. maj, 1.dan
  Kratek uvod v »assemblage«, kje se pojavlja v zgodovini umetnosti, pri katerih umetnikih. V prvem dnevu bodo udeleženci izbrali materiale, predmete, barve ter okvirje (skatle) v katerih bo nastajal kolaž. V tem dnevu bodo udeleženci narisali tudi grobo skico svojega objekta/«assamblage«.
 • Sreda, 22. maj, 2. dan
  Delo na assemblageu
 • Četrtek, 23. maj, 3. dan
  Delo na assemblageu
 • Petek, 24. maj, 4. dan
  Zaključevanje dela ter postavitev razstave v klubu Mladinskega centra Trbovlje

Več informacij in prijave na elektronski naslov ali 03 56 12 883.

Facebook